ברוס
אתה יוצא מן המעבדה ואתה הולך אל דרך מס' 1.כעבור 5 דקות אתה מגיע לדרך מס' שם אתה פוגש את פרופסור לינה ואת הבלסטויז שלה ולידה מזודה.ליסה אומרת לך"אם הגעת לפה אז כנראה שקראת את הפתק שלי.טוב אז באיזה פוקימון תרצה להתחיל את המסע שלך?"
לוקאס
אתה מלטף את הראש של דודו.הוא אומר לך"דוד דוד"אתה מביןם מזה שהוא ראה את המכונה ואיך שהצלת את פוקימוני האש לגמרי לבדך.אתה בודק אם אתה חבול אתה רואה שיש לך קצת שריטות על ידיך וזה הכול
תומר
טרטויג מנסה בעזרת גפן מצליפה לתפוס את המטרויטים להחזיר אותם אל גיבל.טרטויג לא מצליח לעשות זאת וכך נפגע קשה מדראכו מטאור של גיבל.דדן אומר לגיבל"תגמור את הקרב הזה בנשיכה"גיבל רץ אל טרטויג בנשיכה
כריס
אתה מוציא את באלבוזור שלך לקרב.בנגו אומר לך"אני משתמש באיוי שלי.צא איווי"בנגו מוציא פוכדור וממנו יוצאאווי של בנגו.בנגו אומר לך"תרצה להתחיל בקרב או שאני יתחיל בקרב הזה?"
אייס
סקיטי תוקף בסירה כפולה את צ'יקו.אך צ'יקו משיב במתקפת נגד בשריטה על סקיטי.סקיטי וגם צ'יקו נפגעים מהתקפה של היריב.סקיטי מתאושש מהר וגם צ'יקו שלך.אליס אומרת לסקיטי"תשתמש ברוח קרה על צ'יקו של אייס"סקיטי פותח את הפה שלו ומוציא משם רוח קרה
איתי
הנער אומר לך"אני לא זוכר שהתערבנו על זה שהמפסיד מביא למנצח את אחד מהפוקימונים שלו.אז אני לא מביא לך את אודיש שלי בשום מחיר שבעולם.אודיש שלי.אני חושב שאתה משקר ואתה סתם מנסה לקחת לי פוקימונים בחינם"
סטבין
אתה ממשיך בדרכך עד שאתה מגיע לסוף דרך 1.שם אתה עוצר ומולך נמצא מרכז הפוקימונים ולידו שלט.שכתוב עליו"סופות המוות .אחרי סופות המוות העיר קלרק"לאן תלך?
ניר
סיטר לא שלך
אתה שמח שקיבלת את המנצ'לקאס שאותו רצית.אתה עולה על הסייטר של שלגון.וגם שלגון עולה עליו.סייטר משמיע קול כאב קטן.אתה מוציא את אקן ואת מנצ'לקאס החוצה.אקן מעופף ומנצ'לקאס על סייטר.סייטר משמיע הפעם קול כאב חזק יותר.סייטר מתחיל לעוף אל המכרה ואיתו אקן.לאחר 2 דקות אתם כמעט מגיעים למכרה ולפתע קרן על כמעט פוגעת בכם למזלכם אקן וסייטר מתחמקים מימנה