קרדיט לאתר:מתכונים
המחשה:~אין~
שם המאכל:ריבועיות שומשום ודבש
מצרכים:
250 גרם סוכר (בערך כוס ורבע)
250 גרם דבש (בערך 2/3 כוס)
1 כוס מים
450 גרם שומשום בהיר
50 גרם שקדים מולבנים פרוסים
1 כפית קליפת תפוז מגורדת
אופן ההכנה:
מחממים סוכר בסיר קטן על האש, מערבבים עד שהוא נמס לגמרי ומתחיל להשחים
רגע לפני שהוא נהיה ממש כהה, מוסיפים את הדבש, ומיד את המים
מערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה ומבעבעת.
מסירים מהכיריים, מוסיפים את השומשום, השקדים וקליפת התפוז
מערבבים היטב
מצפים תבנית בנייר אפיה
משמנים קלות את נייר האפיה
שוטחים את התערובת בתבנית, ועם כף מיישרים את פני השטח. צריך להווצר משטח בערך בגובה 1 ס"מ
כשזה עדיין חם, מסמנים בסכין קווי שתי וערב שישמשו לחיתוך
מצננים לגמרי
מקלפים מעל נייר האפיה, ושוברים לריבועים לפי סימני החיתוך שעשינו
שומרים בקופסת פח, או כלי אטום אחר.
הערות: אין~
הערות הצופים: