~קרדיט לי בלבד~
המחשה: ~אין לי~
שם המאכל:קניידלעך - כ-20 קציצות גדולות
מצרכים:
כאחד וחצי כוסות קמח מצה/פירורי לחם
2 ביצים.
שתי כוסות מים
כף שמן
מלח, פלפל ותבלינים לפי הטעם
קערה גדולה.
סיר עם מים רותחים או מרק רותח.
אופן ההכנה:
1. לוקחים שתי כוסות מים עם כף שמן ומרתיחים.
2. שמים את המים הרותחים בתוך הקערה.
3. שופכים אחד וחצי כוסות קמח מצה או פירורי לחם(מה שקיים בבית ועדיף קמח מצה אחרת יוצא טיפה רך).
4. שוברים שני ביצים ומערבבים אותם בנפרד מהתערובת.
5. מוסיפים את הביצים המעורבבות לתוך התערובת ומתחילים לערבב עד לקבלת עיסה חלקה וקשה מעט-כאן אפשר להוסיף טיפה קמח מצה אם רואים שצריך.
6. מוסיפים תבלינים לפי הטעם וטועמים(ניתן לטעום, זה סה"כ קמח מצה עם מים...).
7. יוצרים עיגולים קטנים או גדולים לפי הצורך ומכניסים לתוך הסיר שהכנתם.
הערות: המתכון הוא מתכון שלי בלעדית. לקחתי מתכון של סבתא ואמא שלי ושיניתי אותו. מאז כל ארוחת חג אוכלים את הקניידלעך שלי... ניתן כמובן להחליף את הכמויות במידת הצורך...
הערות הצופים: