אזעקה עולה ויורדת הופעלה, וזמן קצר אחר כך נשמעו קולות נפץ עמומים באזור אשקלון. איש לא נפגע, ולא ידוע על נזק.
מערכת ההתרעה "צבע אדום" זיהתה הערב (יום ב') שיגור של רקטה מרצועת עזה, לעבר יישובי המועצה האזורית חוף אשקלון. איש לא נפגע, ולא ידוע על נזק. התושבים באזור נקראו להיכנס למרחבים המוגנים, ודיווחו על קול נפץ עמום. עם זאת, נבדקת האפשרות כי מדובר היה באיכון שווא - ובשל החושך, ייערכו הסריקות אחר נפל הרקטה רק מחר.
על פי יאיר פרג'ון, ראש מועצת חוף אשקלון: "אני מניח שבאמצעות הירי הזה, מאותתים לנו בחמאס לא להיות שאננים. אולי טוב שמדי פעם מזכירים לנו שאסור להוית רגועים אלא דרוכים בכל זמן. הגורמים השונים שאנו מפעילים אכן מוכנים".
באשקלון נשמעה באמצע ספטמבר, כשרקטה ששוגרה מעזה התפוצצה באזור התעשייה שבדרום העיר. הירי התרחש בשיאן של השיחות הישירות בין ישראל לפלסטינים, שבינתיים נקטעו. מערכת "צבע אדום" לא פעלה אז.
קרדיט לווינט.
לכתבה המלאה:
לחיץ