סתם עוד סיקור מתוך שיעמום
שם המשחק באנגלית : Spore
שם בעברית : ספור (נבגים , פטרייה בתרגום חופשי)
שנת יציאה : 2008
יוצר: Maxis,ea
ז'אנר: יצירה , קצת Rpg, קצת אקשן , קצת Rts.
פלטפורמות: מחשב,DS
תמונה:
עלילה: אתם מתחילים פה תורת אבולוציה חדשה , אתם רואים איך היצור נברא ומתחיל חיים חדשים על כוכב בגלקסיית ספור , אתם מתחילים בשלב התא מטרתכם בשלב הזה הוא לשרוד ולגדול בעזרת אכילה שלצמחים או בשראו שניהם אחרי שגדלתם מספיק אתם עולים ליבשה מצמיחים רגליים מתרתכם בשלב הזה הוא לאסוף בני ברית או להכחיד מינים אחרי שתסיימו את השלב הזה תעברו לשלב הבא, שלב השבט בשלב הזה אתם נלחמים או מתיידים עם שבטים אחרים מטרתכם להישאר ברית שבטים אחת
שלב הציביליזציה - מלחמה מטרתכם בשלב הזה הוא לכבוש את העולם בכך שאתם כובשים את שאר הערים יש 3 דרכים לכבוש ערים : כלכלית , צבאית ודתית
אחרי שתכבשו את העולם יגיע השלב המכריע במשחק שלב החלל שזה השלב הסופי שמטרתכם הוא להרחיב את האימפריה בחלל ולחקור את החלל.
האם תמצאו את כדור הארץ?
האם תנצחו את שליטי האימפריה?
מה מסתתר במרכז הגלקסיה?
תוכלו לזכות בכל המדליות?
לא יודע תשחקו ותדעו
משחקיות: במשחק יש 2 חלקים יוצר ועלילה
היוצר זהו יוצר יצורים מאוד נוח תוכלו ליצור מנמלה ועד דרקון מדג עד דינוזאור
אפילו גזעים שלא קייימים כמו כל דבר בעצ
וזה רק יוצר של שלב היצור תוכלו גם ליצור בניינים , מסוטים , רכב , ספינות , חלליות
למרות כל זה לא תוכלו לשחק משלב התא עם יצור שיצרתם ביוצר
עלילה: שלב התא: זהו מן משחקון כזה של לאכול עשבים או בשר ולהתחמק מיצורים שגדולים ממך. השלב הזה קובע האם היצור שלכם יהיה צמחוני , אוכל בשר , או אוכל כל.
שלב היצור: זהו שלב שאתם מחפשים חלקים נזהרים מיצורים ענקיים וחוקרים את העולם (אתם שולטים ביצור שלכם). כדי לעבור לשלב הבא יש להתיידד או להכחיד יצורים אחרים . בשלב הזה אתם קובעים סופית איך יראה היצור שלכם בשאר המשחק.
שלב השבט: פה המשחק נהייה כבר Rts הכסף פה זה הפירות ואתם בונים בניינים קטנים כדי לקחת נשקים או כלי נגינה כדי להתיידד או להילחם בשבטים השכנים. פה אתם שולטים בכל חברי השבט כאשר אם מנהיג השבט מת אתם מפסידים את כל הצבא שארגנתם.
שלב הציביליזציה: אתם שולטים בערים שלכם ובכלי הרכב שאתם יצרתם כדי לכבוש את שאר הערים במשחק השלב הזה לא קובע כמעט כלום בשלב החלל.
הכסף פה הוא תבלינים..
שלב החלל: זהו כבר FREE MODE השלב האחרון באבולוציה, אתם שולטים בחללית של הכוכב שלכם שאתם עיצבתם , עיצוב החללת כמעט ולא משפיע על כלום מכיוון שרוב המכשירים שעליו קונים בחנויות, מטרתכם להרחיב את האימפריה שלכם לשדרג עד הסוף את החללית שלכם ולזכות בכל המדליות . המטרה הכי גדולה של השלב הזה הוא להביס את האימפריה הגדולה THE GROX ולהגיע למרכז היקום לרשותכים עומדים כלים לישוב כוכבים תוכלו לגרום לכוכב מת שאין עליו חיים כלל שיהיה בו חיים ושגשוג . ועוד המון אפשרויות אחרות.
ציון + ביקורת: המשחקיות בשלבי העלילה חסרה עם כל הפוטנצייל של יוצר היצורים העלילה לא הצליחה למלא את מלוא פוטנצייל היוצר שבא עם המשחק למרות שזה נחמד אך חסר הרבה . היוצר הוא פשוט מדהים הוא נוח וקל ליצור איתו דברים
ציון : 85/100
טריילר:
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=jVH9Q8M8eaQ[/YOUTUBE]
ב2011 יוצא משחק חדש DARKSPORE שכנראה מבוסס על היוצר גם כן