קרדיט לאתר:מתכונים
המחשה:
שם המאכל:דונאטס
מצרכים:
מתקבלים בערך 25 דונאטס
1 כף גדושה מאד שמרים יבשים (15 גרם)
שליש כוס מים חמימים
כוס וחצי חלב
שליש כוס מרגרינה
רבע כוס סוכר
2 כפיות מלח
2 כפיות אגוז מוסקט טחון
2 ביצים גדולות טרופות
ארבע וחצי כוסות קמח
לציפוי
חצי כוס חמאה מומסת
1 כוס סוכר מעורב בכפית אחת של קינמון
אופן ההכנה:
מכניסים את המים החמימים לקערה, ומפזרים מעליהם את השמרים
מניחים להם להנמס, מערבבים היטב
נותנים להם לתסוס מעט
בסיר קטן ממיסים את החלב והמרגרינה, מורידים מהאש ונותנים להתקרר קצת
שופכים את השמרים שתססו לקערה גדולה, מוסיפים אליהם את תערובת החמאה והחלב החמימים (שלא יהיה חם מדי, השמרים 'ימותו'!)
מוסיפים פנימה רבע כוס סוכר, מלח, אגוז מוסקט ו - 2 כוסות קמח
מערבבים היטב לבלילה חלקה
מוסיפים את יתרת הקמח, ומערבבים עד שהבצק לגמרי חלק ואחיד
מכסים את הקערה ושולחים למקרר למשך שעה אחת
מקמחים משטח עבודה בהרבה קמח
הבצק רך מאד וקצת דביק, וזקוק להרבה קימוח כדי להפתח לעלה כמו שאנו רוצים
מרדדים אותו לעלה בעובי של אצבע
בעזרת חותכן של דונאטס, או בעזרת כוס + מכסה של בקבוק שתיה, קורצים מהבצק חישוקים
אפשר להשאיר את הלבבות שהוצאנו ממרכז כל חישוק ו ולאפות או לטגן אותם בנפרד, כלביבות קטנות
מרפדים מגשים גדולים בנייר אפיה ומשמנים אותו קלות
מסדרים את הדונאטס במגש, משאירים מרווחים בין עוגיה אחת למשנה
נותנים לתפוח במשך 20 דקות בתבנית לא מכוסה
מחממים תנור ל - 220 מעלות
אופים את הדונאטס כעשר דקות או טיפה יותר, רק עד שהם מזהיבים
ממיסים את החמאה ומכינים מברשת קטנה להברשת פני הדונאטס
מפזרים את הסוכר והקינמון על צלחת גדולה
מברישים כל דונאט שיוצא מהתנור בחמאה ממומסת וטובלים את הצד המרוח בתערובת הסוכר והקינמון
מסדרים בצלחת הגשה יפה כשהחלק הלא מרוח הוא למטה
הערות: מתכון לחנוכה,למרות שנגמר תמיד אפשר להנות
הערות הצופים: