אתם יודעים מה זה אומר שכל הזמן מוסיפים את הכינויים צאן וסאן לכמה שמות באנימות
למשל לנאמי בוואן פיס קוראים לה כל הזמן נאמי סאן
מה זה אומר השמות האלה?
אתם יודעים מה זה אומר שכל הזמן מוסיפים את הכינויים צאן וסאן לכמה שמות באנימות
למשל לנאמי בוואן פיס קוראים לה כל הזמן נאמי סאן
מה זה אומר השמות האלה?
מסתבר שהייתי מיין קינדרד ב2015.. כיום מיין פידל ושאקו.
anilist: https://anilist.co/user/DoubleSummon/
סאן - זו הצורה הפשוטה ביותר לפנות למישהו. אפשר לפנות לכל אחד כ"סאן" בלי לחשוש להעליב אותי. זאת הפניה הפשוטה ביותר והמשומשת ביותר. סאן לא דומה בכלל לסאמה (כפי שנאמר מעלי).
קון - קון זו פניה שמשתשים בה כאשר פונים לילדים (בנים) ו/או בין חברים קרובים (בנים) כאשר מדברים בשפה פשוטה ולא מנומסת. בנוסף משתמשים בזה לפעמים כאשר מישהו במעמד גבוהה מדבר למישהו צעיר במעמד יותר נמוך (מורה לתלמיד למשל), וגם אז זה בדר"כ רק כשיש יותר קרבה בין השנים. (אף אחד מהמורים שלי מעולם לא קרא לי קון למשל).
צ'אן - בדומה מאוד לקון רק משומש אצל בנות. לא נהוג שבן יקרא לבחורה צ'אן אלא אם יש ביניהם קרבה. לבנות מבוגרות בדר"כ פונים כ"סאן" ולילדות קטנות כ"צאן". כמו כן בנות שהן חברות טובות פונות אחת לשניה כ"צ'אן" פעמים רבות. לעתים אפשר לראות גם שקוראים לבנים כ"צ'אן" וזאת כדי להראות "חמודות" מיוחדת וגם כן משומש כאשר יש קרבה בין הדובר לשומע. לבסוף צ'אן משומש גם כשפונים לחיות.
סאמה - סאמה זאת פניה שמכילה בתוכה הרבה מאוד כבוד ומשתמשים בה בכמה מקרים. כאשר פונים למישהו מאוד חשוב (לא קורה הרבה) ו/או במקרים מסוימים שרוצים לתת הרבה כבוד למשל:
ביפנית המילה ל"לקוח" היא "אוקיאקו". ביפן תראו תמיד שפונים ללקוח בתור אוקיאקו-סאמה.
כאשר כותבים את השם שלך במכתב למשל, יכתבו סאמה. במכתב שאני קיבלתי מהבצפר שלי ליפנית היה כתוב "אורי סאמה".
דונו - זה לא משהו שתשמעו ביפן כיום. השתמשו בזה בעבר כדי לפנות לאדונים ולורדים למיניהם. אולי תשמעו את זה בחצר הקיסר, בסיפורים ובאנימה.
סנסיי - כמו שזה נשמע, כאשר פונים למורים (גם אנשים שהיו מורים שלך בעבר וכבר לא מורים שלך).
סנפאיי - משתמשים בזה כאשר פונים למישהו שותיק ממך במקום מסוים. למשל בבית הספר למישהו שבשכבה יותר גבוהה או בעבודה למישהו שהוא יותר ותיק ממך. זה לא חובה והרבה פעמים משתמשים פשוט ב"סאן".
קרדיט למישהו מפורום אחר ם:
אני מנהל את משוב, ומה אתה עשית היום ?
[YOUTUBE]0jnv0ejmLlY[/YOUTUBE]
אוקיי תודה פלופי פשוט זה נראה לי מוזר שגם בתרגום מוסיפים את הפנייה
עוד משהו מה זה Nakama?
נערך לאחרונה על ידי Kindred, 12-12-2010 בשעה 05:34 PM
מסתבר שהייתי מיין קינדרד ב2015.. כיום מיין פידל ושאקו.
anilist: https://anilist.co/user/DoubleSummon/
אחות...
יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)