קרדיט לאתר:מתכונים
המחשה:אין~
שם המאכל:תחתיות קוקוס עם גלידה
מצרכים:
2/3 כוס חלב ממותק מרוכז (משפופרת או פחית)
25 גרם שוקולד מריר
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות שבבי קוקוס
למלית
גלידת וניל
לעיטור
סירופ שוקולד
שברי אגוזים
אופן ההכנה:
שופכים את החלב הממותק לסיר קטן ומוסיפים את השוקולד המריר
מבשלים ביחד תוך ערבוב מפעם לפעם בערך 10 דקות, עד שהבלילה מסמיכה מעט
מורידים מהאש
מוסיפים את תמצית הוניל
מוסיפים את הקוקוס ומערבבים היטב
משמנים היטב תבנית של 6 שקעים ושופכים לתוך כל שקע שישית מכמות העיסה
בעזרת כף דוחפים את העיסה לדפנות ולתחתית כדי לעצב לה עד כמה שניתן צורה של קערית.
אם העיסה לא מספיק יציבה - אפשר להוסיף לה עוד קצת קוקוס כדי לייצב אותה.
מחממים תנור ל - 180 מעלות, ואופים את התחתיות במשך 20 דקות או עד שהשוליים מתייצבים.
מקררים ומחלצים את התחתיות בזהירות
ממלאים בגלידה ומעטרים בסירופ שוקולד ושברי אגוזים
הערות: כמו שכבר אמרתי,קרדיט מלא הולך למתכונים.
הערות הצופים: