קרדיט לאתר:מתכונים.
המחשה:אין~ (דומה לעוגת דבש רגילה)
שם המאכל:עוגה דבש "לייט"
מצרכים:
כפית וחצי נס קפה
6 כפות מים רותחים
כוס וחצי קמח רגיל
כפית אבקת אפיה
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
חצי כפית קינמון
רבע כפית זנגוויל טחון
קמצוץ ציפורן טחונה
2 ביצים גדולות
חצי כוס סוכר
חצי כוס דבש
שליש כוס שמן
חצי כוס אגוזים קצוצים גס (אפשר גם בלי)
אופן ההכנה:
בכוס ממיסים את הנס קפה בתוך המים הרותחים, מניחים להתקרר
מערבבים את החומרים היבשים - קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, קינמון, זנגוויל וציפורן
בקערה אחרת טורפים את הביצים, מוסיפים סוכר ודבש וממשיכים לטרוף - או להקציף במיקסר - עד שהתערובת הופכת בהירה יותר
מוסיפים את השמן ומקציפים עד שהוא נבלע לגמרי בעיסה
מוסיפים לסירוגין את הקמח והנס קפה בפעמיים-שלוש
מוסיפים ידנית את האגוזים
מעבירים לתבנית משומנת, אופים כ - 50 דקות בחום של 160-170 מעלות, בודקים עם קיסם שאמור לצאת יבש
מקררים מחוץ לתנור בתוך התבנית כרבע שעה, אח"כ משחררים מהתבנית ומקררים לגמרי
כשקר, עוטפים ביריעת אלומיניום סגורה היטב. העוגה תחזיק כך מעמד כשבוע, בטמפרטורת החדר
הערות: קרדיט ענק לאתר מתכונים.
הערות הצופים: