קרדיט לאתר:מתכונים.
המחשה:אין~
שם המאכל:
מאפה גבינות בבצק עלים
מצרכים:
250 גרם גבינה צהובה מגורדת לפי טעמכם - עמק, גוש חלב, טל העמק וכו'
100 גרם גבינה מלוחה מגורדת - פטה, חמד, צפתית
1 גביע גבינה לבנה רכה - אני הולכת על 5%, אבל מותר לכם להשתולל עם 9%
1 מיכל שמנת חמוצה, אפשר 15% או יותר
4 ביצים לא מופרדות
3 כפות גדושות קמח
1 חבילה של בצק עלים מוכן
שומשום לקישוט
אופן ההכנה:
מרדדים את בצק העלים לעלה גדול ורחב, פי שניים ויותר מהתבנית בה תאפו
אני אופה בתבנית פיירקס מלבנית 25*35 ס"מ בערך
משמנים קלות את התבנית
מניחים בה את עלה הבצק המרודד, כאשר השוליים שלו נשפכים מכל ארבעת הכיוונים
מערבבים את כל חומרי המלית מהביצים הטרופות, מפרישים כף אחת החוצה, שיהיה במה להבריש את פני המאפה. השאר נכנס למלית.
שופכים אותה לתוך האמבטיה שהכנו מהבצק
מקפלים את שולי הבצק, וסוגרים כמו חבילה, או כמו מעטפה
אם חסר קצת ויש מלית גלויה, לוקחים עוד חתיכת בצק, מרדדים דק, ופורסים מלמעלה כמו מפת שולחן
מהדקים את כל הפתחים שמלית הגבינה לא תברח באפיה
מברישים בכף אחת של הביצה הטרופה שהשארנו, וזורים שומשום בנדיבות..
אופים בתנור בחום בינוני - 180 מעלות - בין 45 דקות לשעה, עד שפני המאפה מזהיבים.
מניחים להתקרר קצת בטרם פורסים, הגבינות מתייצבות מחוץ לתנור.
אוכלים פושר או מחומם, אבל בזהירות, הגבינות בפנים חמות! וטעימות!
הערות: חח זה נשמע טעים מאוד,תכינו ותגידו לי