קרדיט לאתר:מתכונים.

המחשה:אין~
שם המאכל:חציל במוצרלה
מצרכים:
2 חצילים גדולים
1 כוס מים
50 גרם חמאה
1 כף קמח
1 כוס חלב
רבע כוס גבינת מוצרלה מגורדת
מלח, אגוז מוסקט
חצי לימון
אופן ההכנה:
קולים את החצילים בתנור חם כחצי שעה בחום של 180 מעלות
שופכים לתוך כלי שטוח את המים וסוחטים לתוכם את חצי הלימון
מניחים את החצילים החמים בתוך המים עם הלימון, ומפעם לפעם הופכים אותם בתוך המים
משאירים את החצילים שרויים במים עד שהם קרים לגמרי (אין לי מושג למה זה טוב, אולי אפשר לדלג על השלב הזה? בכל אופן, כך זה מופיע במתכון המקורי.)
מוציאים את החצילים, מנגבים את הקליפה, חוצים אותם ומוציאים את התוכן לתוך צלחת נקיה

במחבת ממיסים את החמאה
מוסיפים את הקמח ומערבבים במשך כמה דקות עד שהקמח מזהיב
מוסיפים את החלב ומערבבים לרביכה חלקה ללא גושים
מוסיפים את הגבינה ומערבבים
מוסיפים את החצילים (אם רוצים אפשר לחתוך בסכין לנתחים קטנים, אבל אפשר להשאיר גם ללא חיתוך)
מתבלים במעט אגוז מוסקט ובמלח לפי הטעם.
מבשלים על אש נמוכה 5 דקות.
מכבים ונותנים להתקרר טיפה. זה הכי טעים פושר.

הערות: אין~

הערות הצופים: