קרדיט לאתר:מתכונים.

המחשה:אין~
שם המאכל:פילאף עוף ואורז חגיגי
מצרכים:
נתחי עוף כמספר הסועדים
מלח, פלפל
מקל קינמון אחד
2 כוסות אורז פרסי ארוך
חופן שקדים
חופן צימוקים בהירים
רבע כוס צנוברים

אופן ההכנה:
מניחים את נתחי עוף בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה.
מוסיפים לסיר מעט מלח, פלפל שחור ומקל קינמון, ונותנים לתבשיל לבעבע באיטיות על הגז (לא להרתיח, זה מקשה את העוף) עד שהעוף מבושל ונפרד בקלות מן העצם

משרים בקערה עם מים שתי כוסות אורז למשך חצי שעה
מוציאים את נתחי העוף מהסיר ונותנים להם להתקרר על צלחת, שומרים את הנוזל

בסיר חדש, מחממים קוביית מרגרינה בטעם חמאה (עד 50 גרם, תלוי בדיאטה)
מסננים את האורז מעודפי המים, ומטגנים אותו קצת במרגרינה עד שמתייבש
מוסיפים שתיים וחצי כוסות מהנוזל שהתבשל בו העוף
טועמים אותו, ואם יש צורך - מוסיפים קצת מלח ופלפל
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ - 20-25 דקות עד שכל הנוזל נספג.
מכבים את האש ונותנים לסיר לעמוד במכסה סגור לפחות עוד 20 רגע.

במחבת, מטגנים חופן שקדים לא קלויים (אפשר עם הקליפה החומה הדקה)
כשהם משחימים מעט, מוסיפים למחבת רבע כוס צנוברים, ומערבבים
כעבוד דקה או שתיים מוסיפים חופן צימוקים בהירים, ומערבבים עד שהצימוקים מתנפחים מהחום.

להתקנת המנה:
אם יש תבנית סיליקון עגולה - זה טוב מאד. אם לא - טבעת ג'ל של טאפרוור. ואם אין לא זה ולא זה, אז תבנית חד פעמית עגולה. תבנית נוקשה, כמו פיירקס, לא כל כך מתאימה, כי קשה לשחרר ממנה את המנה.
בתחתית התבנית מפזרים את השקדים, הצנוברים והצימוקים
עליהם מניחים חצי מכמות האורז
מפרקים את נתחי העוף מעצמות, אבל משאירים אותם בנתחים גדולים, לא לפרק לחתיכות קטנות
מפזרים את נתחי העוף על מחצית האורז בתבנית
מלמעלה מכסים בחצי הנותר של האורז
מניחים נייר אפיה או שקית קוקי על פני האורז ולוחצים על כל המשטח, מהדקים, כדי שהכל יהיה דחוס וללא רווחים
אם המנה זקוקה לחימום - זה הזמן להכניס אותה לתנור לכמה דקות, מכוסה בנייר האפייה או הקוקי.
להזהר לא לייבש אותה.
מניחים על פני התבנית צלחת הגשה יפה, ובתנועה זריזה - הופכים את 'עוגת' האורז על הצלחת
מתקבלת גבעת אורז יפה שטומנת בחובה הפתעה (נתחי העוף) ומלמעלה מקושטת בכל הגודיז שטיגנו
הערות: זה נשמע כמו פיפלאפ XD

הערות הצופים: