קרדיט לאתר:מתכונים.

המחשה:אין~
שם המאכל:עוגיות קשות. (באתר שלהם קוראים לזה עוגיות איה מכיין שיש לזה סיפור.)
מצרכים:
לבצק:
1 גביע שמנת חמוצה
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
חבילה קטנה קמח אוסם תופח, או שתיים ושלושת רבעי כוסות קמח רגיל + שקית אבקת אפייה (למידה של הכוס, אפשר להשתמש במיכל של השמנת החמוצה..)

למילויים השונים:
ריבה
סוכר
קינמון
צימוקים
אגוזים
ממרח נוטלה
תמרים מגולענים וטחונים בחבילת הואקום
שקדים
אופן ההכנה:
להכנת הבצק:
אם רוצים מרקם קשה, משתמשים בקמח רגיל ושוכחים בכוונה את אבקת האפיה..
אם רוצים בצק רך, כמו במתכון המקורי - אז משתמשים בקמח תופח, או ברגיל + אבקת אפייה.
מערבבים הכל יחד ולשים לבצק אחיד. ( היי, לא 'לבעבס' אותו יותר מדי, בצק פריך דורש מינימום התעסקות )
מחלקים את הבצק לשלושה כדורים, מכסים בניילון ונותנים לנוח כרבע שעה.

מילוי ריבה
לרדד כדור בצק אחד על משטח מקומח, לצורת מלבן.
למרוח על העלה המרודד ריבה - איזו שאוהבים. משמש, תפוזים, שזיפים, עם פרי, בלי פרי.
מעל הריבה מפזרים שתי כפות סוכר מעורבות עם כפית קינמון.
מעל מפזרים כמות נכבדת של אגוזי מלך מרוסקים גס.
אם אוהבים, אפשר להוסיף גם צימוקים.
מגלגלים לרולדה מהודקת, ומעבירים בזהירות למגש מצופה בנייר אפיה.

מילוי שוקולד
לרדד את כדור בצק השני על משטח מקומח, לצורת מלבן.
למרוח בנדיבות ממרח שוקולד נוטלה, אבל להזהר לא להתקרב לשוליים כדי שלא יגלוש החוצה.
לפזר אגוזי מלך קצוצים גס. אפשר להוסיף גם כמה קוביות של שוקולד מריר שבור גם כן גס.
לגלגל לרולדה סגורה היטב, ולהעביר למגש.

מילוי תמרים
לרדד את הכדור השלישי על משטח מקומח, לצורת מלבן.
למרוח על העלה חצי חבילת תמרים מגולענים, מאלו של אריזות הואקום. אני מדללת אותם עם כף מים, ולמי שלא סולד מהמיקרוגל - אפשר לתת לזה סיבוב של חצי דקה. המרקם הופך להיות יותר נוח למריחה.
על התמרים מפזרים סוכר מעורב בקינמון, כמו ברולדה הראשונה.
מפזרים בנדיבות צימוקים ושברי שקדים לא קלויים.
מגלגלים לרולדה מהודקת ומעבירים למגש.

מדללים חלמון ביצה בכפית מים וטורפים היטב. מורחים בעזרת מברשת את החלמון על כל שטח הפנים של שלושת הרולדות.
מפזרים מלמעלה קצת שומשום.

חורצים בסכין חריצים לסימון הפרוסות, אבל לא חותכים ממש - רק מסמנים , שיהיה אחר כך קל יותר לחתוך.
אופים בתנור שחומם מראש, 180 מעלות, עד שמזהיב. לא לייבש יותר מדי, בעיקר אם בוחרים בגירסה נטולת אבקת האפיה.

אחרי שהרולדות התקררו, אפשר לחתוך מראש את שלושתן לפרוסות, לשמור בקופסת פח, או לשלוח לפריזר בטאפרוור, כל סוג לבד או שלושתם ביחד, ולהוציא רק כמה דקות לפני האכילה להפשרה על השיש. ככה תמיד יש משהו טעים בבית, ועוד ממעשה ידינו להתפאר..
הערות: אין~

הערות הצופים: