קרדיט לאתר:מתכונים.

המחשה:אין~
שם המאכל:עוגיות פלורנטיניות
מצרכים:
1 כוס פירות מסוכרים או יבשים, קצוצים לפיסות קטנות (פירות הדרים מסוכרים, מישמשים מיובשים וכו')
100 גרם שקדים מולבנים שבורים גס
50 גרם אגוזי לוז שבורים גס
50 גרם חמאה
50 גרם שמנת מתוקה (רבע כוס)
שתי כפות דבש
חצי כוס קמח
100 גרם שוקולד מריר
שליש כוס סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל - 180 מעלות
מרפדים מגש בנייר אפיה
מערבבים בקערה את הפירות היבשים, השקדים ואגוזי הלוז
בסיר, על חום נמוך, ממיסים את החמאה, הדבש, השמנת המתוקה והסוכר תוך בחישה, עד שהסוכר נמס לגמרי
מוסיפים את הקמח ומערבבים
מוסיפים את תערובת הפירות והאגוזים ומערבבים עד שהתערובת אחידה

בעזרת שתי כפיות מנחיתים למגש כמות קטנה מהתערובת לכל עוגיה, (מתקבלות כחמישים עוגיות) ובגב הכפית משטחים את ה'גבעה' לעוגיה פחות או יותר שטוחה
מכינים כך את כל העוגיות, אם העיסה התקשתה עד שמגיעים לעוגיות האחרונות, אפשר להחזיר לחימום קצר על הגז
מכניסים לתנור ואופים כ - 10 דקות או עד שמזהיב

מוציאים את המגש ומקררים את העוגיות לחלוטין. כשהן מתקררות - הן מתקשות.
ממיסים את השוקולד על אדים או במיקרו
מחזיקים כל עוגיה משני צידיה, וטובלים את צידה השטוח בתוך השוקולד
מניחים אותה הפוכה במגש, על הצד שאינו מרוח בשוקולד, עד שהשוקולד יתייבש וייקרש

אני אוהבת לשמור את העוגיות בקופסה במקרר, (פחות נגיש מאשר על השיש, שם אני מנשנשת כל הזמן...) אבל אין חובה לשמור בקירור.
הערות: אין~

הערות הצופים: