גאליוס יוליוס קיסר היה מצביא רומי ומנהיג פוליטי, הוא הרחיב את הגבולות של הממלכה אל תוך גאליה, צרפת של ימינו. הוא יצר מלחמת אזרחים וניצח בה וכך הפך לאדון הבילתי מעורער של רומא- והחל ברפורמה בשלטון הרומי
יוליוס קיסר נולד ברומא למשפחה פטריקית ידועה מבית אב היוליים אשר התיימרה כי מוצאה מן הנסיך הטרויאני איניאס, אשר על פי המיתולוגיה הרומית היה בנה של האלה ונוס. בשיא כוחו, בשנת 45 לפנה"ס, החל יוליוס בבניית מקדש לונוס ברומא, על מנת להדגיש את מוצאו. הוא נשא את שם אביו, גאיוס יוליוס קיסר, אשר הגיע למשרת פראיטור. אמו, אורליה, הייתה בת למשפחה פלבית אצילה, משפחת קוטה, וסבו, לוקיוס אולליוס קוטה, הגיע לדרגת קונסול.
בשנת 69 לפנה"ס נבחר קיסר למשרת קוואיסטור, לקיסר הוקצתה הקויסטורה של היספניה בייטיקה, פרובינקיה המצויה בימינו באזור דרום ספרד ופורטוגל. משרה זו עזב בטרם עת, שכן חש כי כישוריו מתבזבזים, עת ראה פסל של אלכסנדר הגדול, ונאנח כי בגילו כבר כבש אלכסנדר את כל העולם. עם זאת, כקווסטור, מונה באופן אוטומטי לחבר הסנאט.
ערב הבחירות לקונסולט בשנת 59 לפנה"ס, עמד הסנאט הרומי, המורכב מאופטימאטים שמרנים, בפני תאוות השלטון של שלושה אנשים. קיסר היה הראשון שבהם. השני היה גנאיוס פומפיוס מגנוס, איש צבא פופולרי, אשר חזר מכיבושים מרהיבים במזרח, והחל במערכה על מנת לקבל אדמות מדינה לשכן בהם את חייליו המשוחררים. השלישי היה קונסול לשעבר, קראסוס, האיש העשיר ביותר ברומא, אשר עמד בסכסוך עם הסנאט כמייצג מעמד שלם של בעלי חוזי חכירה למשרות ולאדמות, אשר שאפו להיטיב את תנאי החוזים לחכירת מסים באסיה. אל מולם עמד סנאט שמרני, תקיף, אך אדיש לסכנה, אשר לא ראה כי הרפובליקה מצויה בסכנה כתוצאה משאיפותיהם האישיות של שלושה אישים אלה.
לפי פלוטארכוס הוזהר יוליוס קיסר בידי חוזה עתידות מיום זה לפני הרצחו:
– חיי גדולי רומי, תרגום: ישראל אחידוברבים המספרים שרואה אחד יעץ ליוליוס קיסר להיזהר מפני סכנה הצפויה לו באידו [אמצע] של מרץ. הגיע היום, ובדרכו לישיבת הסינאט בירך קיסר את הרואה בדברי לגלוג: "הנה בא אידו של מרץ" אולם הרואה ענה לו חרש: "אכן, בא - אך טרם חלף".
אידו של מרץ היה היום בו נרצח, בתיאטרון פומפיוס, שם התכנס הסנאט. כאשר הגיע קיסר לתיאטרון הוא הותקף על ידי קבוצת סנאטורים שבראשם עמדו מרקוס יוניוס ברוטוס וגאיוס קסיו לונגינוס, שראו עצמם כמגיני העם הרומי מפני עריצותו של קיסר. בין המתקיפים היו בני המשפחות המכובדות ביותר ברומא. רבים מהם אנשים החבים לקיסר את קידומם ואת הקריירה שלהם. קיסר נדקר 23 פעמים, ונפל למרגלות פסלו של פומפיוס שהוצב בתיאטרון
וינצ'נזו קאמוצ'יני, "מותו של קיסר", 1798
על שם יוליוס קיסר נקרא החודש יולי