Pokemon GO
מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2
  1. משתמש מנוסה
    ההתחממות הגלובלית

ההתחממות הגלובלית או ההתחממות העולמית נתפסת כיום בקרב מרבית הקהילה המדעית כתופעה הנגרמת בשל מעשה ידי אדם.
    המחקר המדעי מראה כי הגורם להתחממות הגלובלית הוא התגברות והתחזקות של אפקט טבעי, ושמו אפקט החממה.
    אפקט החממה הוא תופעה חשובה היוצרת בכדור הארץ טמפרטורות שמתאימות לקיום היצורים החיים עליו.
    אלמלא אפקט החממה הייתה הטמפרטורה הממוצעת בכדור הארץ 180- (מינוס 180) – כלומר, קר מידי לרוב היצורים החיים.
    בזכות אפקט החממה הטמפרטורה הממוצעת היא 150, שהיא טמפרטורה המאפשרת את החיים כפי שאנו מכירים אותם.
    הבעיה היא שטמפרטורה גבוהה יותר עלולה לגרום לתופעות שליליות רבות ובהן הקצנה של מזג האוויר (גלי חום, גלי קור, בצורות, שיטפונות הוריקנים חזקים יותר), עליה במפלס פני הים והצפה של אזורי החוף המיושבים בצפיפות, והתפשטות של מחלות ומזיקים המעדיפים אקלים חם יותר.
    אפקט החממה מתקיים מכיוון שבאטמוספרה ישנם גזים, המכונים גזי חממה, גזים אלו אינם מאפשרים לחום הנפלט מן האדמה להמשיך אל החלל החיצון, ומקרינים אותו בחזרה.
    ההתגברות של אפקט החממה מתרחשת בעקבות העלייה בכמות גזי החממה עקב פעילות האדם.
    גז החממה העיקרי הנוסף לאטמוספרה עקב פעילות האדם הוא פחמן דו חמצני הנוצר בעת השימוש בדלקים מאובנים (פחם ונפט) לצורך הפקת אנרגיה.
    השימוש באנרגיה הוא שעמד בבסיס האפשרות של בני האדם להעלות את אורך ורמת אורח החיים שלהם ב-150 השנה האחרונות..
    האנרגיה מאפשרת לאדם לייצר מזון בכמויות גדולות, מוצרי צריכה, להשתמש במוצרי חשמל במחשבים, בכלי רכב וגם לקיים רפואה מצילה ומאריכה חיים.
    גז חממה אחר שהאדם אחראי להעלאת ריכוזו באטמוספרה הוא מאתן CH4 הנוצר בערמות של פסולת אורגנית ובקיבותיהם של בני בקר.

תודות מקורות זכויות קרדיט וכו וכו וכו ל: לי כמובן כמובן, מט"ח ויקיפדיה, high learn, קרן לגסי הריטג', משרד החינו, נער שוחר מדע, אילסר יפתח ועוד ועוד

מגיב ההודעה המיליון של הפורום(16.1.11, שעה 8:50 pm שעון הפורום)

2. היכל התהילה
    כל הכבוד, האמת היא שלי לא חידשת, אבל אני דיי בטוח שלאחרים זה ייחדש
    ~נוסף ללינקיה~
    ד"א- סידרתי לך את הדף מידע עם אנטרים

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

תגיות לאשכול זה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •