מצרכים:
חמאה מומסת או שמן לשימון 1/4 כוס סירופ מייפל
5 כפות חמאה
1/2 עוס סוכר חום
ביצה
2 כוסות קמח רגיל
1/4 כוס קמח תופח
כפית סודה לשתייה
3 כפיות זנגביל טחון
2 כפיות צימוקים לאפייה
ציפוי לעוגיות:
כוס וחצי של סוכר לציפוי
2 כפיות חמאה מומסת
1-2 כפות מים
צבעי מאכל בצבעים שונים
סוכריות צבעוניות לקישוט
כלים:
תבניות אפייה
קנקן
סיר קטן
כוסות וכפות מדידה
3 קערות לערבוב
מערבל חשמלי
ניירות מטבח
חותכני עוגיות בצורת חיות
מערוך
מרית מתכת
נפה
כפפות מטבח
כף עץ
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ומשמנים את תבניות התנור בחמאה המומסת או בשמן.
אופן ההכנה:
1. מוזגים את הסירופ לקנקן ומניחים בסיר שבו מים חמים מהברז עד שהסירופ חם ורך.
2. מכניסים את החמאה והסוכר לקערה ומערבלים בעזרת מערבל חשמלי או כף עץ עד שמתקבל מרקם אחיד.
3. מפרידים את הביצה. מוסיפים את החלמון עם תנועות בחישה, לקערה עם החמאה והסוכר.
4. בקערה נוספת, מנפים את הקמח, הסודה לשתייה והזנגביל. בעדינות מוסיפים את תערובת הקמח ואת הסירופ לחמאה והסוכר, ומערבבים היטב.
5. מוציאים את התערובת מהקערה ומניחים על משטח העבודה. לשים קלות. במערוך מרדדים למשטח דק.
6. בעזרת חותכי העוגיות יוצרים צורות בבצק. בעדינות, בעזרת המרית מרימים כל צורה ומניחים בתוך התבנית המשומנת. יוצרים בעזרת צימוקים את העיניים.
7. מניחים את התבניות בתנור ואופים 15 דקות. מכבים את התנור, מוציאים את התבניות ונותנים להן להתקרר 15 דקות.
8. לעשיית הציפוי:
מערבבים סוכר, חמאה ומים בקערה קטנה. מחלקים את התערובת למספר קעריות. מוסיפים לכל קערה צבע מאכל שונה. מטפטפים את הציפוי לקישוט העוגיות. משתמשים בציפוי להדבקת הסוכריות לקישוט. מצפים כל עוגיה בנפרד, מאחר והציפוי מתקשה מהר.