מצרכים:
16 נקניקיות קטנות
2 עלי בצק עלים מוכן
ביצה לזיגוג
רוטב עגבניות למטבל
כלים:
סכין חדה
מברשת מטבח
תבניות אפייה כפפות מטבח
לחמם את התנור לחום של 210 מעלות.
אופן ההכנה:
1. מפרידים את הנקניקיות במידת הצורך.
2. חותכים כל עלה של הבצק לארבע שורות וכל שורה לארבעה מלבנים ויוצרים 16 מלבנים בגודל שווה.
3. מניחים נקניקיה בקצה המלבן ועוטפים אותה בבצק על ידי גלגול. מורחים קצת מהביצה בקצה כל נקניקיה ומהדקים. מניחים את הנקניקיה העטופה בתבנית אפייה כשהסגירה כלפי מטה. חוזרים על הפעולה עם שאר הנקניקיות.
4. בעזרת להב הסכין, יוצרים 4 חריצים לא עמוקים בחלקה העליון של כל מעטפת. מורחים ביצה על כל מעטפת. אופים 15 דקות או עד להשחמה. מגישים עם קערת רוטב עגבניות.