מצרכים:
חמאה מומסת או שמן לשימון
כוס קמח תופח
כוס שבבי שוקולד
1/2 כוס בוטנים קצוצים קלויים לא מלוחים
1/2 כוס אבקת סוכר
2 כפות חמאה
1/4 כוס חמאת בוטנים
ביצה אחת, טרופה קלות
שבבי שוקולד נוספים לציפוי
כלים:
מברשת מטבח
2 תבניות אפייה 28 X 32 ס"מ
נייר אפייה משומן
נפה
קערה גדולה לערבוב
כפות נדידה
כף עץ
מחבת קטנה
כפפות מטבח
מדליקים את הגריל לחום של 180 מעלות ומורחים את תבניות האפייה בחמאה המומסת או בשמן ומצפים את התבנית בנייר האפייה
אופן ההכנה:
1. מנפים את הקמח לקערה. מוסיפים את שבבי השוקולד, הוטנים והסוכר, מערבבים היטב. יוצרים חור באמצע התערובת.
2. שמים את החמאה וחמאת הבוטנים במחבת. מערבבים על אש נמוכה עד שהחמאה מומסת. מסירים מהאש, מקררים במקצת.
3. יוצקים את תערובת החמאה והביצה לתוך המרכיבים היבשים. מערבבים עד שמקבלים מרקם אחיד.
4. שמים מהתערובת כף מחוקה על התבנית. משאירים מקום בין כף לכף, כי התערובת מתפשטת. אופים כ-20 דקות או עד שהעוגיות זהובות-חומות. משאירים אותן להתקרר בתבנית.
5. ממיסים את שאר שבבי השוקולד בקערה מעל מים חמים ויוצקים כפית גדושה על כל עוגיה.