מצרכים:
3/4 כוס קמח תופח
2 כפות אבקת סוכר
ביצה אחת, טרופה קלות
1/2 כוס חלב
כפית חמאה, מומסת
ריבה, קצפת מוכנה להגשה
כלים:
נפה
קערת ערבוב בינונית
כפות מדידה
כף עץ
מקצף
מברשת מטבח
מחבת גדולה
מרית מתכת
אופן ההכנה:
1. מנפים את הקמח לקערה ובוחשים פנימה את הסוכר. יוצרים חור במרכז.
2. מערבבים ביצה וחלב ומוסיפים לקמח בבת אחת. מקציפים עד שהנוזלים מתערבבים והחמאה חלקה.
3. משמנים את תחתית המחבת בעדינות עם החמאה המומסת. לוקחים עם הכף מהתערובת ומניחים במחבת במרווח של כ-2 ס"מ.
4. מבשלים על אש בינונית כדקה או עד שהתחתית מזהיבה והחלק העליון מבעבע. הופכים את הבצקיות בעזרת המרית. מבשלים למשך דקה נוספת או עד שהצד השני מזהיב גם הוא.
5. מוציאים את הבצקיות. ממשיכים לבשל את שאר התערובת, משאירים את הבצקיות להתקרר. מגישים את הבצקות עם ריבה וקצפת.