מצרכים:
חמאה מומסת או שמן לשימון תבנית
3 כפות חמאה
2 כפות סוכר חום
3/4 כוס קמח תופח
1/4 כוס אבקת אינסטנט
חבילת שבבי שוקולד
כלים:
מברשת מטבח
שתי תבניות אפייה 32x 28 ס"מ
נייר אפייה
מספריים
מקצף חשמלי
קערת ערבוב גדולה
נפה
כף עץ
מזלג
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ומשמנים את התבניות עם החמאה המומסת או השמן, ומרפדים בעזרת נייר אפייה משומן במעט חמאה או שמן
אופן ההכנה:
1. מקציפים בעזרת המקצף החשמלי את החמאה והסוכר בקערת הערבוב, עד שהתערובת נעשית למרקם אחיד.
2. מנפים את הקמח והאינסטנט, מערבבים עם כף העץ עד לקבלת מרקם אחיד.
3. לוקחים כמות של כפית מהתערובת ויוצרים בעדינות כדור בעזרת כפות הידיים. חוזרים על אותה פעולה עם שאר התערובת. מסדרים את הכדורים בתבניות האפייה, ומשאירים מקום לתפיחת העוגיות.
4. משטחים כל כדור בעזרת המזלג בעדינות. אופים 15 דקות או עד שהעוגיות נעשות זהובות-חומות. נותנים לעוגיות להתקרר בתבנית.
5. לקישוט העוגיות, ממיסים את חבילת שבבי השוקולד בקערה מעל מים חמים וטובלים חצי מכל עוגייה בתוך השוקולד.