מצרכים:
חמאה מומסת או שמן לשימון
תפוח ירוק בינוני
4 כפות חמאה
3 כוסות קמח תופח
כוס אבקת סוכר
ביצה טרופה קלות
כוס חלב
כלים:
מברשת מטבח
3 תבניות אפייה עם 6 שקעים
קולפן
סכין חדה
נפה
קערת ערבוב גדולה
כף עץ
כפפות מטבח
מחממים את התנור לחום של 210 מעלות ומשמנים את התבניות עם החמאה המומסת או השמן
אופן ההכנה:
1. מקלפים את התפוח וחותכים לרבעים. מסירים את לב התפוח. חותכים את התפוח והחמאה לקוביות בגודל 5 מ"מ.
2. מנפים את הקמח לקערת הערבוב. מוסיפים סוכר, תפוח וחמאה ומערבבים היטב. יוצרים חור במרכז התערובת.
3. מוסיפים את הביצה הטרופה והחלב בבת אחת למרכיבים היבשים. מערבבים בעזרת כף עץ עד שהמרכיבים מתערבבים. לא לערבב יתר על המידה.
4. ממלאים את השקעים בתבנית האפייה עם התערובת בגובה של 2/3 של כל שקע.
5. אופים 15 דקות או עד שהמאפה תופח ונעשה חום. מעבירים לקירור על רשת. מגישים חם עם חמאה.