מצרכים:
1/2 כוס קמח תופח
310 גרם תירס בקופסא מיובש
1/3 כוס גבינה צהובה מגורדת
2 ביצים, טרופות קל
כף חמאה
כלים:
כוסות מדידה
כפות מדידה
נפה
פותחן קופסאות
קערת ערבוב גדולה
כף עץ
מחבת בינונית
מרית מתכת
מגבת נייר
אופן ההכנה:
1. מנפים קמח לקערה. מוסיפים תירס וגבינה. מערבבים היטב.
2. יוצרים במרכז התערובת חור. שופכים את הביצים לתוך החור, בוחשים עד לקבלת תערובת אחידה. מחלקים את התערובת לשש מנות שוות.
3. ממיסים חצי מכמות החמאה במחבת. שמים כמות של שלוש מנות מן התערובת במחבת במרווח של 3 ס"מ בין מנה למנה.
4. מטגנים את הלביבות כ-3 דקות על אש בינונית או עד שהתחתית מזהיבה. הופכים את הלביבה בעזרת מרית מתכת. מטגנים גם את הצד השני כ-3 דקות או עד להזהבה. מוציאים מהמחבת, מספיגים על מגבת נייר. שומרים חם. חוזרים על אותה פעולה עם שאר החמאה והתערובת.
מי שרוצה יכול להוסיף כף בצל קצוץ או פטרוזיליה לתוך התערובת לפני הבישול.