מצרכים:
עוף במשקל של 1.2 ק"ג
2 כפיות מרגרינה
כף בצל קצוץ
2 כפיות קליפת לימון מגורדת
4 פרוסות דקות פסטרמה בלי הקליפה העופת
6 תפוחי-אדמה בינוניים
2 כפיות שמן
3/4 כוס מים
כלים:
סכין חדה
מגבת נייר
כפיות מדידה וקנקן
מחבת קטנה
כף עץ
מברשת מטבח
קולף ירקות
קרש חיתוך
כפפות מטבח
תבנית אפייה קטנה
תבנית אפייה עמוקה + מגש צלייה
מחממים את תנור האפייה לחום של 180 מעלות, מנקים את העוף מכל חלקי השומן, שוטפים את העוף ביסודיות ומייבשים במגבת נייר בתנועת טפיחה.
אופן ההכנה:
1. ממיסים את המרגרינה במחבת קטנה על אש נמוכה. מורידים מהאש. מערבבים את הבצל וקליפת הלימון. מורחים בתערובת את העוף מכל צדדיו.
2. מניחים את פרוסות הנקניק בצורת הצלבה מעל חזה העוף.
3. קולפים את תפוחי-האדמה בעזרת קולף הירקות. רוצים ומייבשים בעזרת מגבת נייר. חותכים את תפוחי-האדמה לחצי בעזרת הסכין החדה. מניחים אותם בתבנית האפייה הקטנה ומשמנים היטב בשמן. מכניסים את התבנית לתנור.
4. מניחים את העוף על גבי מגש הצלייה שנמצא על תבנית האפייה העמוקה. מוסיפים מים לגובה של 1.5 ס"מ. לובשים את כפפות המטבח, שמים את העוף בתנור. אופים את העוף ואת תפוחי האדמה 50 דקות או עד שמיץ העוף יוצא צלול כאשר אתם דוקרים אותו בשיפוד. העוף חייב להיות זהוב, הנקניק ותפוחי האדמה צריכים להיות פריכים. חותכים את העוף לחלקים המתאימים להגשה. מגישים בתוספת ירקות מבושלים ושעועית.