מצרכים:
500 גר' תפוחי-אדמה
210 גר' דג סלמון ורוד מיובש
2 כפות מיונז
4 עלי בצל ירוק קצוץ
קמח רגיל
ביצה
3/4 כוס פירורי לחם
1/4 כוס שמן
כלים:
קולף תפוחי-אדמה
סכין חדה
מחבת בינונית
מסננת
קערת ערבוב גדולה
מזלג
כף עץ
קערה קטנה
מברשת מטבח
מחבת גדולה
מרית מתכת
מגבת נייר
אופן ההכנה:
1. מקלפים וקוצצים את תפוחי האדמה. מבשלים בסיר בינוני עם מים רותחים עד שהם מתרככים. מסננים. מכניסים לקערת הערבוב ומועכים בעזרת המזלג למרקם חלק.
2. מוסיפים לקערה עם תפוחי האדמה סלמון, מיונז ובצל קצוץ. מערבבים בעזרת כף העץ עד לערבוב מלא.
3. מחלקים את התערובת ל-8 מנות, יוצרים מכל מנה קציצה עגולה ושטוחה.
4. מצפים בעדינות את הקציצות בקמח. טורפים ביצה בקערה קטנה, ומברישים את הקציצות. מצפים בפירורי לחם.
5. מחממים שמן במחבת. מכניסים את הקציצות למחבת בשכבה אחת ומטגנים בחום בינוני 3 דקות או עד שהחלק התחתון מזהיב. בעזרת מרית מתכת הופכים את הקציצות ומטגנים 3 דקות או עד הזהבה. סופגים במגבת נייר. מגישים בתוספת פלחי לימון.