מצרכים:
4 תפוחי-אדמה בינוניים
1/4 כוס גבינה צהובה מגוררת
1/4 כוס שמנת חמוצה
כף בצל קצוץ
1/4 כוס גבינה צהובה מגוררת בנוסף
כלים:
תבנית אפייה שטוחה
כפפות מטבח
סכין חדה
כף
קערת ערבוב קטנה
מזלג
מגררת
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות
אופן ההכנה:
1. דוקרים את תפוחי-האדמה בעזרת מזלג ומניחים בתבנית האפייה השטוחה. אופים במשך שעה ורבע או עד שהם מתרככים. בעזרת כפפות המטבח מוציאים מהתנור. משאירים להתקרר במקצת.
2. בעזרת הסכין החדה, חותכים שליש מחלקם העליון של תפוחי האדמה.
3. בעזרת הכף, מוציאים את תוכן תפוחי האדמה מהחלק העליון ומהחלק התחתון.
4. שמים את תוכן תפוח האדמה בקערת הערבוב ומועכים במזלג למרקם חלק. מוסיפים גבינה צהובה, שמנת חמוצה ובצל. מערבבים לתערובת אחידה.
5. מעבירים את תערובת תפוחי האדמה לקליפה, ובוזקים מלמעלה את הגבינה הצהובה הנוספת. אופים במשך 20 דקות או עד להשחמה קלה.