מצרכים:
2 כפות שמן
בצל גדול
פלפל ירוק קטן קצוץ
2 שיני שום כתושות
500 גרם בשר טחון
425 גרם עגבניות מקופסא
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית אורגנו
1/2 כוס מים
400 גרם ספגטי
כלים:
2 סירים בינוניים
סכין חדה
כף עץ
פותחן קופסאות
מזלג
מסננת
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן במחבת. מוסיפים בצל, פלפל ושום, תוך כדי ערבוב מטגנים בחום בינוני כ-3 דקות או עד שהבצל מתרכך.
2. מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים תוך טיגון בחום גבוה כ-3 דקות או עד שהתערובת משחימה.
3. פותחים את קופסת העגבניות ומועכים אותן בעזרת המזלג. מכניסים לסיר הבשר, מוסיפים רסק עגבניות, אורגנו ומים. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לחום נמוך, מכסים ומבשלים כ-15 דקות או עד שהרוטב נעשה סמיך. מערבבים לסירוגין.
4. בזמן שהרוטב מתבשל, מרתיחים מים בסיר. מכניסים לסיר את הספגטי. מבשלים כ-10 דקות או עד שהספגטי רכים, מסננים במסננת.
5. מניחים את הספגטי בקערת הגשה. יוצקים את הרוטב מעל הספגטי.
אפשר להוסיף לרוטב 125 גרם פטריות חתוכות ופטרוזיליה קצוצה טרייה.