מצרכים:
שמן לשימון התבנית
2 כוסות קמח תופח
1/3 כוס אבקת אינסטנט
כוס ושליש של אבקת סוכר
4 כפות חמאה קצוצה
3 ביצים
2 כפיות קליפת תפוזים מגוררת
כוס מיץ תפוזים
125 גרם גבינת שמנת
2 כפות סוכר לציפוי
כלים:
תבנית אפייה עגולה ועמוקה בגודל 23 ס"מ
נייר אפייה חתוך לפי גודל בסיס התבנית
מעבד מזון
כף עץ
כפפות מטבח
מחממים את תנור האפייה לחום של 180 מעלות, משמנים את התבנית בשמן ומכסים את התחתית בנייר.
אופן ההכנה:
1. מנפים את הקמח ואבקת האינסטנט ומכניסים לקערת מעבד המזון עם הסוכר וחתיכות החמאה.
2. מפעילים את מתג ה-pulse למשך 10 שניות או עד שהתערובת נעשית פריכה.
3. מכניסים ביצים, קליפות תפוז ומיץ לקערת מעבד המזון. מערבלים במשך 30 שניות או עד שהתערובת חלקה.
4. צעבירים את התערובת לתבנית, מיישרים את החלק העליון. אופים 50 דקות או עד ששיפוד יוצא נקי לאחר שמכניסים אותו למרכז העוגה.
5. משהים את העוגה בתוך התבנית במשך 5 דקות לפני שמוציאים אותה מהתנור אל תבנית מרושתת לקירור.
6. מערבבים ביחד גבינת שמנת וסוכר ומורחים על גבי העוגה. מקשטים ברצועות קליפות תפוז, אם אוהבים.