מצרכים:
שמן לשימון התבנית
200 גרם שוקולד מריר קצוץ עבה
4 כפות חמאה
כוס דחוסה סוכר חום
1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים
2 ביצים טרופות קלות
כוס קמח רגיל
כלים:
תבנית אפייה מרובעת
נייר אפייה
מספריים
סכין חדה
סיר בגודל בינוני
נפה
כף עץ
קרש חיתוך
כפפות מטבח
מחממים את תנור האפייה לחום של 180 מעלות, משמנים את תבנית האפייה. חותכים את נייר האפייה לגודל שיתאים לציפוי פנים התבנית כולל הדפנות ומשמנים את נייר האפייה.
אופן ההכנה:
1. מכניסים שוקולד וחמאה לסיר. מערבבים תוך כדי חימום בחום נמוך עד שהם נמסים. מורידים מהאש ומקררים 2 דקות.
2. מוסיפים את הסוכר והאגוזים, מערבבים היטב. מוסיפים ביצים ומערבבים היטב, מנפים את הקמח, מוסיפים לתערובת ומערבבית היטב.
3. מפזרים את התערובת לתוך התבנית המשומנת והמצופה בנייר. אופים 30 דקות או עד שהעוגה מוצקה במרכזה כשלוחצים עם ידית של כף.
4. משאירים את העוגה בתבנית עד שהיא מתקררת. הופכים על קרש חיתוך, חותכים לריבועים, מפזרים אבקת סוכר.