מצרכים:
250 גרם תותים
2 כפות סוכר
1/3 כוס מיץ תפוזים
12 כדורי גלידה
12 וופלים לגלידה
1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
כלים:
מעבד מזון
סיר בינוני
מסננת
כף גלידה
אופן ההכנה:
1. מורידים את העלים הירוקים מהתותים. מכניסים את התותים, הסוכר ומיץ התפוזים לקערת מעבד מזון. מערבלים למשך 20 שניות או עד שהתערובת נעשית חלקה.
2. מוזגים את התערובת לסיר ומביאים לרתיחה, מרתיחים דקה.
3. מחזירים את התערובת לקערת מעבד המזון. מערבלים במשך 10 שניות או עד שהתערובת נעשית חלקה. מעבירים במסננת כדי להוציא גושים ומקררים.
4. מכניסים את הגלידה לקעריות הגשה, מוזגים רוטב תותים מעל. מקשטים עם וופלים, זורים מעל אגוזי מלך קצוצים. מגישים בתוספת עוגיות שוקולד ותותים שלמים, אם אתם אוהבים.
אפשר להשתמש בפטל במקום תותים.