פורסם במקור על ידי
דור_ת
NiGhtShiFt, אם אתה לא מבים עדיף שלא תדבר...
לוויתן מכיל גז טבעי ולא נפט. ובקשר לזה שהמדינה תהייה נוקשה ותעלה תמלוגים, כתבות אתה קורא?
באתרי חדשות אתה גולש? אם כן אז הייתה אמור לדעת שאם יעלו תמלוגים לא ימשיכו לקדוח לא בלוויתן ולא בתמר. כרגע המדינה לוקחת כבערך 20 אחוז מין הרווחים-חלק מס וחלק תמלוגים.
המציאה זה דווקא סימן שאסור לעלות את התמלוגים. ישראמקו, יודע מזה? המניה הזאת איבדה 40 אחוז משוויה רק בגלל הדיבורים על ועדת ששינסקי, שמטרתה לעלות את המיסים והתמלוגים לכ 60 אחוז! זה אומר שעל כל מיליון ש"ח לוקחים 600 אלף..
אף אחד לא ישקיע בזה, ולא יהיו ממנים לפרויקט, והקידוח ייעצר.
פעם הייתה חברת חיפוש גז ונפט של המדינה, לאף אחד היה מותר לחפש, רק לממשלה. הממשלה חיפשה וחיפשה, לא מצאה.. החליטה לתת א האפשרות הזאת לחברות פרטיות שיוכלות להיסחר בבורסה תמורת מס ותמלוגים. אז כשלא היה נפט וגז, לא היה תמלוגים, ואז שמוצאים, לוקחים את הכסף? זה נראה לך הגיוני? זה נראה לך פיר? ותחשוב רגע על המשקיעים(כמוני לדוגמה) שרוצים לקחת להם 60 % מהכסף האישי שלהם לכסף של המדינה וואלה יופי, בוא ניקח לאנשים מהמשכורת 60 אחוז, זה לטובת המדינה לא? צריך להיות נוקשה..
אבל זה לא אשמתך שאתה חושב ככה, לאנשים היום לא יכול להיות דעה, רק מה שהם שומעים בתקשורת.
מכיוון שאני מושקע בבורסה, אני גם שומע לתקשורת, גם בודק דו"חות במאיה וגם מאנשים אחרים ואלפיו ממנהלי חברות, אז יש לי יותר מידע ואני יכול להחליט על דעתי.
אבל מישהו ששומע רק דעה אחת, רק מידע אחד, לא יכול להחליט, הוא לא חשוף לכמה אופציות.