ריאציה ים תיכונית לסלט עוף עם אשכולית אדומה
מתאים ל: 5 מנות
רכיבי המתכון:
לסלט:
1 אשכולית אדומה פרוסה לפלחים מפולטים
1/4 זר עלי פטרוזיליה (ללא הגבעולים)
1/4 זר כוסברא (ללא הגבעולים)
1 כוס עלי רוקט
1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ ללא הגרעינים
1 בצל סגול פרוס לחצאי ירח
חופן פיסטוקים קלויים ללא קליפה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
3 כפות שמן זית
מרכיבי העוף:
1 חזה עוף פרוס וחתוך לרצועות עבות
מיץ מחצי לימון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
לעוף: להכניס לקערה את החזה עוף, לצקת מעל את מיץ הלימון, לתבל במלח ובפלפל ולערבב היטב, לצקת למחבת את השמן ולטגן את רצועות העוף עד שהופכות צבען ללבן, להניח בכלי בצד.
לסלט: לערבב בקערה את כל המצרכים, להוסיף את התבלינים והשמן, לערבב ולסדר בכלי הגשה ולהניח מעל את רצועות העוף ולהגיש.
בתאבון