קינואה טאבולה

מתאים ל:4 מנות

רכיבי המתכון:
2 כוסות קינואה (סלט משפחתי)
2 עגבניות
1 בצל
3 שיני שום כתום
פטרוזיליה
זיתים שחורים
מלח
פלפל
שמן זית



אופן ההכנה:
את הקינואה צריך לבשל טרם ההכנסה לסלט. הבישול הוא מאד פשוט ומזכיר אורז:

מטגנים קצת את הקינואה, מוסיפים מלח / אבקת מרק עוף ומכסים במים (יחס של 1:2.5). מביאים את הסיר לרתיחה ומעבירים לאש קטנה למשך 20 דקות. בסיום נותנים לקינואה לנוח לעוד 10 דקות.

מצננים את הקינואה ובינתיים חותכים את כל הירקות.

אז באמת את הירקות פשוט חותכים (לדעתי - כמה שיותר קטן יותר טוב) או קוצצים או כותשים ומכניסים לקערה עם הקינואה.

מטבלים בשמן זית, מלח ופלפל ו... בתיאבון!

אפשר להכניס לסלט כל ירק נוסף בו חושקים (אני מוצאת שירקות ירוקים פחות מתאימים לי בסלט) ואני ממליצה גם לקחת אותו לעבודה כארוחת צהריים ממלאת ובריאה.