החומרים ל-6 מנות:

  • 1/2 חבילת פתיתים
  • 1 חבילה (250 גר') גבינה מלוחה, מגוררת
  • 15 כדורים קטנים או קוביות קטנות של גבינת מוצרלה
  • 4 כפות גבינה צהובה, מגוררת
  • 2 ביצים
  • 2-3 כפות קמח
  • מלח, פלפל
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • עירית קצוצה

לציפוי:

  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפות מים
  • פירורי פנקו
  • שמן, לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הפתיתים לפי הוראות היצרן.
  2. מעבירים את הפתיתים לקערה ומוסיפים את הגבינות, הביצים, הקמח, התבלינים והעירית ומערבבים היטב.
  3. מערבבים בקערה בינונית בעזרת מטרפה את כל חומרי הציפוי, מלבד פירורי הפנקו.
  4. יוצרים מתערובת הפתיתים כדורים (אם יש צורך להסמיך מוסיפים מעט קמח) ומסדרים על מגש.
  5. מצפים כל כדור בציפוי, ולאחר מכן בפירורי פנקו.
  6. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק, מטגנים את הכדורים עד להזהבה ומעבירים את הכדורים המוזהבים לצלחת עם נייר סופג.


קרדיט ל:ifeel