מנת פטריות ממולאות

משך ההכנה: שעה עד שעתיים
מתאים ל: 5 מנות

רכיבי המתכון:
10 פטריות שמפיניון גדולות
2 בצלים קצוצים דק
600 ג"ר בשר בקר טחון
2 כפות צנוברים
2 פרוסות לחם מושרות סחוטות וטחונות
1 ביצה
1 כפית אבקת מרק פטריות / בצל
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1/4 כוס שמן קנולה לטיגון
סילאן
לרוטב :
1 בצל קצוץ דק
10 רגלי פטריות קצוצות
שמן לטיגון
1 כף קמח
1 כפית אבקת מרק בצל / פטריות
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1/2 1 כוס מים רותחים



אופן ההכנה:
להפריד את רגלי הפטריות ולקצוץ אותן . להניח בצד . במחבת גדולה להכניס את השמן ולהוסיף את הבצל ולטגן עד הזהבה , להוסיף את הצנוברים לערבב ולכבות את האש . לצנן מעט ולהוסיף את הבצל ותערובת אל הבשר . להוסיף את הלחם הטחון ואת שאר המצרכים . לערבב היטב לתערובת אחידה ולמלא את הפטריות בתערובת הבשר עד ליצירת גבעה קטנה מעל . לשמן בשמן זית תבנית ולסדר את הפטריות בתבנית , לצקת מעל מעט שמן זית וחצי כף סילאן על כל פטריה , לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 50 דקות .

לרוטב : לטגן את הבצל והפטריות עד להזהבה , להוסיף את התבלינים והקמח ולערבב היטב , להוסיף את המים הרותחים לערבב ולבשל כ5 דקות , לטעום ולתקן תיבול . לסדר בצלחת 2 כפות רוטב פטריות מעל להניח את הפטרייה הממולאה ולצקת עוד כף מהרוטב מעל . בתיאבון .
קרדיט ל:מתכונלה