החומרים ל-8 מנות:
- 1 ראש שום (אפשר להחליף ב-2 שיני שום טריות כתושות)
- שמן זית
- 1 חציל
- 2 פלפלים אדומים
- חופן עלי נענע, קצוצים
- מלח, פלפל
- 8 פרוסות לחם כפרי
אופן ההכנה:
- קוטמים בעזרת סכין את ראש השום (כמילימטר מעל השיניים), מטפטפים עליו שמן זית ובוזקים מעט מלח. עוטפים בנייר כסף ומעבירים לגריל ל-30 דקות לפחות.
- קולים את החציל והפלפלים על הגריל עד שהם עשויים היטב (במשך כ-10 דקות מכל צד). קולפים, קוצצים גס ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את בשר השום הצלוי יחד עם השום והנענע, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים ומועכים חלק משיני השום באמצעות גב הכף.
- מברישים את פרוסות הלחם בשמן זית וקולים על הגריל כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה. עורמים את תערובת הירקות הצלויים על הפרוסות הקלויות ומגישים.
טיפ: כשצולים שום כדאי להכין כמה ראשים בבת אחת. בצלייה השום מאבד מחריפותו ומקבל מתיקות נעימה. מחלצים את בשר השום ומורחים על ירקות צלויים, על לחם או משלבים ברוטב לסלט.
הכנה במטבח הביתי:
- מסדרים את השום בנייר כסף (לפי המתכון) ומניחים בתבנית אפייה. מוסיפים את הפלפלים לתבנית ואופים את שניהם במשך כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהפלפלים משחימים. משאירים אותם בתנור עד שהוא מתקרר, לסיום הצלייה ולהקלה על הקילוף.
- צולים את החצילים על להבת הגז עד שהקליפה שרופה והתוך רך. ממשיכים לפי המתכון.
- קולים את פרוסות הלחם בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 2-3 דקות עד להזהבה קלה, או על פלנצ'ה.
קרדיט ל:ifeel