אוסובוקו עגל וירקות שורש
משך ההכנה: שעתיים עד שלוש
מתאים ל: 6 מנות
רכיבי המתכון:
6 פרוסות אוסובוקו עגל
2 בצלים חתוכים לקוביות גסות
1 פלפל אדום חתוך גס
1 פלפל ירוק חתוך גס
8 שיני שום קלופות שלמות
2 גזרים קלופים חתוכים גס
8 עגבניות קלופות חתוכות ל-4 כל אחת
4 קולורבי קלוף חתוך כל אחד ל-4
1 שורש סלרי קלוף חתוך ל-8
2 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך ל-2 כל אחד
1/3 כוס שמן לטיגון
1/2 כפית אורגנו
1/2 כפית טימין
2 כפות פפריקה מתוקה
3 פלפלוני צ'ילי יבש
1 כף מלח
2 כוסות יין לבן יבש
2 כוסות מים
לטיבול האוסובוקו:
1 וחצי כוס קמח
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
לצפות את האוסובוקו בתערובת הקמח ולטגן במחבת עד שמזהיב היטב ולהניח בצד, לאותה מחבת להכניס את כל הירקות מלבד העגבניות ולהקפיץ עד שהפלפלים מתרככים, להוסיף את 2 כוסות היין ולבשל עוד כ-5 דקות ולהוסיף את העגבניות, להמשיך לבשל עד שהעגבניות מתרככות, להוסיף את המים ואת התבלינים לערבב ולבשל עוד כ-5 דקות, לסדר בתבנית אפייה את האוסובוקו ולצקת מעל את תוכן המחבת, להכניס לתנור שחומם מראש על 160 מעלות למשך שעתיים וחצי ולהגיש.
בתאבון!!!
קרדיט ל:מתכונלה