קציצות בשר ברוטב עגבניות

המחשה:
משך ההכנה: בין חצי שעה לשעה
מתאים ל: 8 מנות

רכיבי המתכון:
לקציצות- קילו בשר בקר טחון
2 ביצים
3 כפות פירורי לחם
צרור פטרוזיליה
זרור נענע
מלח פלפל לפי הטעם
כפית פפריקה
כפית כמון
חצי כוס שמן זית
בצל קצוץ דק

לרוטב
2 גבעי רסק עגבניות מוכן
כף שום קצוץ
2 כפות מרק עוף
חופן פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס שמן זית



אופן ההכנה:
להכנת הקציצות-

בקערה גדולה מערבבים את הבשר הקצוץ עם הביצים, הפטרוזיליה, הנענע ופירורי הלחם

לאחר שמתקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הבצל והתבלינים

על מחבת שחומם מראש מטגנים בשמן זית את הקציצות

להכנת הרוטב

לאחר טיגון הקציצות נשים אותם בקערה עמוקה עמידה בחום

בסיר קטן נפרד נחמם את רסק העגבניות , השום מרק העוף והפטרוזיליה

אם הרוטב סמיך מדייי ניתן להוסיף מעט מים

ולהשאיר על אש קטנה עד לרתיחה

יוצקים את הרוטב על הקציצות ומחממים לפני ההגשה

מומלץ להגיש עם אורז

תתכוננו למחמאות

בתאבון!!!

קרדיט ל:מתכונלה