פאי תפוחים

המחשה:
מרכיבים:

לבצק:

500 גרם קמח

1 כף/ות סוכר

0.5 כפית/ות מלח

200 גרם חמאה - (ואפשר גם 250 גרם לטעם חמאתי במיוחד)

למילוי:

150 גרם סוכר

קליפת לימון - מגוררת

קינמון - נגיעה (שמינית הכפית) של קינמון. שונאי הקינמון מוזמנים לוותר

אגוז מוסקט - נגיעה דומה

6-8 תפוח גרנד סמיט - קלופים מגולענים וחתוכים לפלחים דקים עליהם סוחטים לימון

חמאה

סוכר





אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הבצק: מערבבים במערבל קמח, סוכר ומלח. מוסיפים את החמאה ומערבבים בפולסים קצרים עד שנוצר בצק גרגרי. מוסיפים כף או שתיים מי קרח וממשיכים בערבול בפולסים (משתדלים לערבל כמה שפחות) עד שנוצר בצק. יוצרים מהבצק שני כדורים, עוטפים אותם בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

מערבבים את תיבול המילוי (סוכר, גרידת לימון, קינמון ומוסקט).
מרדדים את כדור הבצק הראשון לעלה עגול בקוטר 30 ס"מ לערך. כעת אפשר להשתמש בתבנית פאי או בתבנית קפיצית עגולה בקוטר 24. משמנים את התבנית בחמאה, בוזקים קמח ומנערים קמח עודף. מניחים את עיגול הבצק בתבנית תוך השארת שוליים בגובה ס"מ לערך.

מסננים את התפוחים. מערבבים אותם עם התיבול ומעבירים לתבנית. זורים על פני התפוחים כמה תלתלי חמאה. מרדדים את הכדור השני לעלה עגול בקוטר 30 ס"מ לערך אותו מניחים על פני התבנית. מהדקים ודוחפים את השוליים לדפנות התבנית. דוקרים את הבצק במזלג באופן אקראי. מברישים את פני העוגה בחמאה מומסת ובוזקים עליה סוכר.

אופים רבע שעה בתנור שחומם ל-250 מעלות. מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים חצי שעה עד שהעוגה מזהיבה.היופי בעוגה הזו הוא שניתן לאכול אותה חמה או פושרת ולצידה גלידת וניל או רסק תפוחים, או גם וגם.