המחשה:
עוגה חגיגית המוגדרת כעוגת גבינה קרה ללא ג’לטין.
הפירות בדרך כלל מעט חמצמצים וססגוניים והגבינה מתקתקה – השילוב ביניהם מקנה מראה מרהיב וטעם מאוזן . את העוגה מרכיבים מלקעך וניל (עוגת ספוג לבנה) ,מלית גבינה קרה ,פירות העונה וג’לי בזק בטעם משמש או אננס.

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 :
5 ביצים גדולות בטמפ’ החדר ( מס’ 1 )
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
קורט מלח 170 גרם קמח תופח אסם (1/3 1 כוסות) 3 כפות שמן קנולה
לסירופ סוכר:
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס מים

לקציפת הגבינה:
400 מ”ל שמנת מתוקה (2/3 1 כוסות )
180 מ”ל חלב (3/4 כוס)
80 גרם סוכר ( 1/3 כוס +1 כף)
80 גר’ אינסטנט פודינג וניל, אסם (1 שקית) 500 גרם גבינה לבנה 5%

חומרים לציפוי והרכבה:
1 שקית ג’לי בזק אסם בטעם משמש או אננס
פירות העונה: פטל ,משמש,אננס וכו’







אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-160מעלות.
2. מכינים את עוגת הלייקך: מקציפים ביצים, סוכר וקורט מלח כ-10 דקות עד לקבלת
קצף בהיר ותפוח מאוד. מנפים קמח בקערה נפרדת ,מקפלים את הקמח לתוך הקצף בעזרת מרית. מוסיפים שמן ומערבבים בעדינות.
3. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשוליים. אופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש, מצננים היטב וחותכים את העוגה באמצע לשתי עוגות דקות.
4. מרתיחים יחד את חומרי הסירופ ומצננים.
5. מכינים את קציפת הגבינה: מקציפים שמנת, חלב וסוכר לקצפת רכה, מנמיכים את המהירות, מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף כדקה נוספת..
6. מעבירים את הגבינה לקערה גדולה, ומקפלים לתוכה בעדינות את הקצפת עד לקבלת קציפה חלקה ואחידה.
7. מרכיבים את העוגה: מתחילים בשכבת הלייקך: מרטיבים בסירופ סוכר,יוצקים קציפת גבינה,מפזרים קוביות של פירות העונה. מניחים שכבת הלייקך שנייה (בקוטר מוקטן), מרטיבים בסירופ סוכר,יוצקים קציפת גבינה.
8. סוגרים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעתיים.
9. מכינים ג’לי בזק ,לפי ההוראות שעל האריזה.
10. משחררים את העוגה מהתבנית ,מוזגים את הג’לי מעל ומעטרים בפירות.