דמויות:
מאט
הדמות הראשית של הסיפור.רמת האומץ של מאט היא גבוהה,מה שעוזר לו לצאת מסכנות רבות שהוא נכנס אליהם.
פוקימונים:
אלקיד,זכר.
מאט פגש את אלקיד ביער אלוויר,שאלקיד היה פצוע וחלש.אחרי שמאט ריפא את אלקיד,הוא הסתכל על אלקיד ושאל אותו אם הוא רוצה להיות השותף שלו למסע.אחרי שאלקיד הסכים,מאט זרק את הפוקדור אל אלקיד שהצטרף למאט.
מתקפות:
מכת ברק,מתקפה מהירה,בעיטה חלשה,אגרוף הילה,כוח חבוי,חפירה.
באצ'ורו
מתקפות:רשת ניצוצות,זרע עלוקה,חומה חשמלית,כדור חשמלי.
מאט תפס את באצ'ורו אחרי כשרוזליה ברח.מאט משתמש בבאצ'ורו בעיקר בקרבות מכון.
פוקימונים שהיו לו:
רוזליה,ברח בפרק 2.
ג'ייסון
פוקימונים:
גיבל,זכר.
ג'ייסון פגש את מאט שהיה ביער אלוויר
וניסה לתפוס סניזל.מאז השניים נהפכו להיות חברים טובים.
לני
אביו של מאט,ומנהיג המכון הרביעי,מכון האש.
פוקימונים לאימונים:
צ'אנסי
פוקימונים לקרבות מכון:
צ'ימצ'אר
מונפרנו
מגבי
מנהיגי מכון
לונדון
לונדון היא מנהיגת מכון המים.
פוקימונים:
קורפיש,זכר
בויזל,זכר.
ועכשיו,פרק ראשון!
פרק 1-זמן למסע!
"אבל אבא..."מאט בן ה12 נאנח בזמן ריב עם אביו,שהיה המוכר בחנות הפוקימונים שבאלוויר."אני לא רוצה לשמוע כלום!"אביו של מאט המשיך לצעוק ולהיאבק על דעתו."תאמין לי,שיגיע הזמן להתחלת המסע שלך אתה תדע.אבל בינתיים אתה עובד בחנות הפוקימונים,וזהו!"מאט כבר האדים מרוב כעס."אני לא יכול יותר!אני הולך לשאוף אוויר!"מאט יצא ואיתו בקבוק ריפוי ופוקדור אחד,ליתר ביטחון. מאט היה רגיל לריב עם אביו,ולכן הוא מצא לו מקום טוב להירגע.בכל פעם שרב עם אביו הוא היה רץ ליער אלוויר ומסתכל על כל הפוקימונים שנמצאים על העצים ועל הדשא,כל הפוקימונים ששוחים באגם והפוקימונים שמעופפים בשמיים,ומנפנפים בחוזקה בכנפיהם העצומים.מאט שכב על הדשא ונרגע.הוא ניסה לעצום את עינו ולהירדם."אלק!אלק!אלקיד!"מאט התעורר בצעקה ענקית."מה זה היה?"כששמע את הצעקה הוא קם והתחיל לחפש את המקור של הצעקות.הוא עבר בין עצים,וכעבר ליד שיח,הוא הזיז אותו,וגילה פוקימון מוזר שהוא לא הכיר.הוא הוציא מכיסו את הפוקדקס שקיבל מפרופסור אלן לכבוד יום הולדתו התשיעי,ובדק את הפוקימון המוזר."אלקיד,פוקימון הרעם.בעזרת יכולתו הוא חסין נגד מתקפות שכוללות מגע פיזי."אוקיי,אלקיד תראה לי את הגב שלך."מאט נראה מודאג."יש לך פצעים קטנים,תן לי לעזור לך."מאט הוציא את בקבוקון הריפוי ואלקיד נבהל והלך צעד אחורה."זה בסדר,זה לא יכאב."מאט התיז על אלקיד את הספריי של בקבוק הריפוי,והפצעים נעלמו כאילו הם לא היו מעולם.מאט הזיז את ידו כדי להרים את אלקיד ולהרגיעו,והפוקדור שלו נפל לו.אלקיד רץ לפוקדור וחיבק אותו,ומאט נזכר במה שאביו אמר לו."שיגיע הזמן להתחלת המסע שלך אתה תדע."מאט הסתכל על אלקיד,שהבין מה מאט באמת רוצה.אלקיד הנהן בראשו.מאט הבין מה אלקיד מנסה להגיד לו.מאט הרים את הפוקדור וזרק אותו על אלקיד.אלקיד רצה להיות הפוקימון של מאט.מאט הבין סוף סוף שהמסע שלו מתחיל עכשיו.הוא הלך לחנות הפוקימונים.כשהוא ראה שהיא ריקה,הוא משם מפה,חמישה פוקדורים,ואופניים.הוא לקח פתק וכתב לאביו מכתב פרידה:"אבא,החלטתי להתחיל את המסע שלי.צדקת במה שאמרת.אל תנסה לחפש אותי,בגלל שמתי שתמצא אותי,אני בטח כבר אנצח בליגה,אהיה פוקימון מאסטר ואז אתה כבר תשנה את דעתך.נתראה בקרוב,מאט."הוא תלה את הפתק על הקופה ויצא ליער אלוויר.
"טוב,בוא נראה אם אוכל למצוא לך אימון מת..."מאט רכב על האופניים שלו כשצעקה קטעה אותו."אני חייב לתפוס אותו!"מאט החל לדווש באופניים מהר יותר ומהר יותר עד שהגיע לשיחים סבוכים.הוא ניסה לעצור אבל רגליו הסתבכו באופניים.הוא הספיק לראות רק נער עם שיער בלונדיני ועוד פוקימון שהוא לא הכיר."יואו,מה זה היה!?"מאט קם ומתח את הידיים שלו. הנער קם בעצבנות והתחיל לצעוק על מאט."תגיד,מה אתה עושה?מי אתה?מה אתה עושה פה?"מאט התחיל להתבלבל."בוא נתחיל בזה שתגיד לי מה השם שלך?"הנער הרגיע את עצמו מעט."אני ג'ייסון.אבל,מי אתה?"מאט קם והתחיל לארגן את עצמו."אני מאט.היי,מי זה הפוקימון הזה?"ג'ייסון עמד כמו אחד שקיבל פרס נובל."זה גיבל.הוא שלי."מאט ניצל מהר את ההזדמנות."תגיד אתה רוצה להילחם?"ג'ייסון ומאט עמדו אחד מול השני."הגיע הזמן להתחיל.גיבל צא!"מאט הוציא את הפוקדור שלו."אלקיד צא!"מאט מיהר לבדוק את המתקפות של אלקיד."המתקפות של אלקיד:מתקפה מהירה,מכת ברק,אגרוף הילה,בעיטה חלשה."מאט היה נחוש לנצח."אלקיד,אגרוף הילה!"אלקיד רץ אל עבר גיבל עם אגרוף ענקי ומסביבו הילה."גיבל,מתקפת חול!"גיבל נתן אגרוף לאדמה,ומשום מקום הגיע חול שכיסה את אלקיד כולו."גיבל,תשתמש בחפירה כדי להפיל את אלקיד!"מאט היה לחוץ.הוא ידע שאם הוא לא יחשוב על משהו ג'ייסון ינצח.הוא חשב,ועלה לו רעיון."אלקיד,תשתמש במכת ברק כדי לפזר את החול!"אלקיד השתמש במכת ברק שפיזרה את כל החול."עכשיו תקפוץ ותשתמש באגרוף הילה במלוא הכוח !"גיבל בדיוק יצא מהבור שחפר לאלקיד,שבדיוק חטף מאגרוף ההילה של אלקיד והתעלף."אלקיד,ניצחת!"ג'ייסון החזיר את גיבל לפוקדור ולקח את תיקו."בפעם הבאה שניפגש תהיה בטוח שאני אנצח!"ג'ייסון התחיל לרוץ דרך השיחים כשנעלם.מאט הסתובב שראה את האופניים שנהרסו."כנראה שאני אצטרך ללכת ברגל..."מאט הלך והלך עד שמצא שיח גבוה.הוא עבר דרכו עד שראה שלט מהבהב:"העיר בלקספורד!בואו להתחרות במכון העיר שלנו!"מאט החזיר את אלקיד לפוקדור כדי לנוח והתחיל להתקדם למרכז הפוקימונים.
מאט נכנס למרכז הפוקימונים והלך לקנות חדר כדי לנוח ולצבור כוחות."שלום,אפשר לקחת חדר?"האחות ג'וי נתנה לצ'נסי שלה מפתח שנתנה את המפתח למאט."זה עולה שבעה פוקיפנים."מאט נתן לאחות ג'וי שבעה פוקיפנים,ועלה לחדרו.הוא נזרק על המיטה שהייתה בחדר ונרדם.
מה יקרה בפרק הבא?את זה תוכלו לדעת רק בפרק 2:רוזליה נגד בויזל!העכביש החשמלי!