מצרכים

ל-4 מנות:

לכדורי הבשר:
4 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף וקצוץ גס
1/2 פלפלון צ'ילי חריף, אדום או ירוק, קצוץ גס (או לפי הטעם)
צרור בינוני של כוסברה
2 פרוסות לימון בעובי כחצי ס"מ כל אחת, עם הקליפה ובלי גרעינים
500 גרם בשר בקר טחון
3/4 כפית מלח
2 כפות שמן

לאטריות:
1 בצל, קלוף וחתוך לרצועות דקות
1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
1 גזר גדול, קלוף וחתוך לגפרורים באורך כ-4 ס"מ
300 גרם אטריות אורז רחבות, מבושלות לפי הוראות היצרן
2 בצלים ירוקים, חתוכים לטבעות דקות

לרוטב:
1 כף רוטב סויה
2 כפות מיץ לימון או ליים
1 כף רוטב דגים
3 כפות סוכר
1 כפית שמן שומשום
3 כפות מים

אופן ההכנה

1. במעבד מזון קטן טוחנים ג'ינג'ר, צ'ילי, כוסברה ולימון. מערבבים את התערובת בקערה עם הבשר ומתבלים במלח.

2. לשים את התערובת בידיים במשך כמה דקות, ואז מניחים לחצי שעה במקרר לספיגת טעמים. יוצרים מהתערובת קציצות עגולות קטנות בקוטר של כ-2 ס"מ.

3. מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב, עד שהסוכר נמס לגמרי.

4. בווק או במחבת גדולה מחממים על אש גבוהה שתי כפות שמן. כשהשמן חם מאוד, מכניסים פנימה את כדורי הבשר ומטגנים עד שישחימו יפה.

5. מוסיפים לווק את הבצל, הפלפל והגזר ומערבבים-מקפיצים במשך כדקה. מוסיפים את האטריות המבושלות וממשיכים לטגן ולערבב במשך דקה נוספת. מוסיפים את הרוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד דקה. מורידים מהאש ואוכלים מיד.

קרדיט:וואלה

המחשה: