הביאה לפורום – דלית
מקור המתכון – מתכון של בני סיידא, מתוך "שף" פסח 2004

תבנית קפיץ בקוטר 24
לעוגה:
3 מיכלים (750 גר') גבינה לבנה 9%
4 ביצים מופרדות
3 כפות (30 גר') קמח תפוחי-אדמה
3/4 כוס (150 גר') סוכר
5 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 27% שומן

לציפוי:
2 מיכלים (500 גר') שמנת מתוקה
4 כפות (80 גר') סוכר
פירות העונה (תות שדה, קיווי, פרי הדר)

ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני 180 ומשמנים את התבנית.
2. שמים בקערה - את הגבינה, החלמונים, קמח תפו"א, חצי כוס מהסוכר, אבקת הפודינג והשמנת ומערבבים.
3. בקערת המערבל - חלבונים ושאר הסוכר, מקציפים לקצף נוקשה.
מקפלים בעדינות את הקצף לתערובת הגבינה.
יוצקים לתבנית ואופים כשעה, עד שהעוגה מזהיבה, וקיסם במרכזה - יבש.
4. מעבירים סכין בין דופן התבנית לעוגה, מכבים את התנור ומצננים את העוגה בתוכו, כשדלת התנור פתוחה.
5. מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה.
6. מחלצים את העוגה מהתבנית ומצפים בקצפת.
מעטרים בפירות שלמים או פרוסים.

איך שומרים? עד 3 ימים במקרר.

קרדיט לאתר matkonim.