מצרכים

6 מנות אוסובוקו עגל חלב, 400 גרם כולל עצם.
1/3 כוס תערובת תבלינים ( כמון, פפריקה, פלפל שחור, כוסברה טחונה)
2 ראשי שום, מפורקים לשיניים, לא קלופים
1/4 כוס שמן זית
3 בצלים, קצוצים
1 שומר, קצוץ
2 גזרים, קצוצים
5 מקלות סלרי, קצוצים
מלח ופלפל שחור , טחון טרי
קמח תפוחי אדמה
זר עשבי תבלין: טימין, רוזמרין, פטרוזיליה
מעט פלפלת חריפה
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
מעט ציפורן
1 כוס מיץ תפוזים
1 ליטר ציר בקר משובח
3 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה

1. יום לפני ההכנה מורחים את הבשר בתערובת התבלינים, ושומרים בקירור.

2. מערבבים את שיני השום במעט שמן זית, עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור ב-200 מעלות, כשעה. שומרים בצד.

3. בסיר רחב וכבד מטגנים את הירקות במעט שמן זית כ- 15 דקות, תוך ערבוב, עד שהירקות זהובים ורכים. מסירים מהכיריים.

4. מחממים מחבת נפרדת עם יתרת שמן הזית. מתבלים את הבשר במלח ופלפל, טובלים בקמח מכל הצדדים ומטגנים במחזורים, עד להשחמה.

5. מסדרים את פרוסות הבשר על הירקות, מוסיפים את זר עשבי התיבול, התבלינים, קליפת הלימון והנוזלים ( עד לגובה 2/3 מהבשר).

6. מבשלים על להבה נמוכה או אופים בחום של 170 מעלות, במשך 3 שעות. במהלך הבישול או האפייה יש לוודא שיש מספיק נוזלים, כך שהבשר לא יתייבש.

7. מגישים עם אורז לבן ושום אפוי, שאותו אפשר לחילופין לטחון ולהוסיף לרוטב.


קרדיט ל:וואלה.

המחשה: