מצרכים
ל-8-6 מנות:
נתח אנטרקוט במשקל 1/2 3 -3 ק”ג משויש ומיושן
1 כף גרגרי פלפל לבן
1 כף גרגרי פלפל שחור
1 כף גרגרי פלפל אפריקאי
1 כף פלפל סצ’ואני
שמן זית
5 גבעולי זעתר פרסי
מלח ים גס
לבצק:
1 ק”ג בשר טחון (משאריות האנטרקוט)
1 ק”ג קמח לבן
50 גרם שמרים טריים
1 כף מלח
1 כף פלפל שחור גרוס
1/2 כף הל טחון גס
אופן ההכנה
1. צולים את עין האנטרקוט: מועכים את ארבעת סוגי הפלפלים השונים בעלי ומכתש.
2. מנקים את האנטרקוט, מפרידים בין עין האנטרקוט וכל השאר. מורחים את עין האנטרקוט בשמן זית, בתערובת הפלפלים ובעלי הזעתר הפרסי.
3. מחממים תנור ל-230 מעלות.
4. צולים את עין האנטרקוט כ-20 דקות בתנור, מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לטמפ’ החדר.
5. בינתיים מכינים את הבצק: טוחנים את שאר חלקי הבשר והשומן פעמיים במטחנת בשר. מערבבים את חומרי הבצק, ולשים לקבלת בצק כבד אבל לא יותר מדי רטוב. אם יש צורך, אפשר להוסיף מעט קמח. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים במקום קריר.
6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
7. מרכיבים ואופים: מרדדים את הבצק למלבן בגודל כפול מגודל האנטרקוט הצלוי.
8. מניחים את הנתח במרכז הבצק וסוגרים לגליל. מורחים בשמן זית ובוזקים מעט מלח גס מלמעלה. אופים כ-60-45 דקות. בודקים שהבשר לא אדום מדי ומגישים (אני ממליץ לעשות חריץ בתחתית, ולבדוק אם הבשר כבר מוכן לטעמכם).
קרדיט ל:וואלה
המחשה:![]()