כבר זמן מה שמתבשל אצלי הרעיון לעשות פינת מאחורי הקלעים של הפרויקטים הכי גדולים, הכי בלתי נשכחים והכי מושקעים שלקחתי בהם חלק. פינה זו תהיה המקום מפלט שלי לספר לכם קצת על מה היה באותם זמנים, לפרט קצת על הפרויקטים השונים ולתת לכם את האופציה לשאול את השאלות שלכם.
- - - - -
פרופסור אוק : "אף אחד לא האמין בשנים הראשונות של המאה ה-21 שהעולם שלנו נצפה ע"י ייצורים בעלי תבונה גדולה יותר מזו של האדם. בעוד שהאדם מאמין שהוא לבדו בעולם, "הם" למדו אותנו, דרך עיניים קנאיות כמישהו שלומד אותנו דרך מיקרוסקופ. הם מתרבים וגדלים בכמויות ענק, שבהשוואה אליהם- מין האנושי הוא רק טיפה בים. לאט ובטוח הם התחמשו, התאמנו ושנים שהם מתכננים את המתקפה שלהם נגדינו. האם תוכלו להציל את כוכב הלכת - ארץ ?"
- - - - -
לפני יותר מ-5 שנים נפתח לו המשחק שעתיד להיות האב-טיפוס של כל מה שעשיתי מבחינת השקעה - פוקימון סטארגייט. במשחק הזה הייתי רעב להוכיח את עצמי ואני מאמין שכל דבר שעשיתי בו היה כדי להיות הכי טוב, הכי מושקע והכי חדשני שיכולתי לחשוב עליו. המשחק כאמור גולל את סיפורם של חברי משלחת הפוקימון סטארגייט שמטרתם היא להציל את העולם מכוחות הרשע שרוצים להשמיד את האנושות כולה. המשחק הוא שילוב של רעיונות של פוקימון, מלחמת העולמות וסטארגייט וכשהתחלתי אותו, זה היה בפורום של פוקיבלוק. לאט לאט המשחק צבר מומנטום ואנשים התחילו לשים לב לתרומה שלו ולהשקעה שלי. היה בו הכל - החל מקליפים שהמחישו את העלילה, כרטיסי מאמן, סיפורים, אוונטים, אנימציית קרבות, והמון אתגרים שלקחו מקום במשחק. אני לא יודע אם הרבה מודעים לעובדה הזו, אבל חלק גדול מגדולתו של משחק זה במידה ואם המנהל משחק גם כן נהנה, ואני לא יודע מי נהנה יותר, אני או השחקנים שלי. את המשחק הראשון סיימנו כמו שצריך בפורום פוקיבלוק ולאחר מכן גם העברתי אותו לפורום הזה. פה הוא פחות הצליח. אולי כי היו פה איזה 2.5 אנשים, אולי כי אנשים כבר הכירו את העלילה ואולי כי הם לא מוכנים להשקיע את כמות הזמן שהמשחק היה מצריך.
חלק גדול מההצלחה של המשחק הייתה בנויה מ-5 דברים:
1. העובדה שהוא הכיל כל כך הרבה דברים בו זמנית; 2. ההשקעה, הזמן והתרומה של המשחק שגם התפרס לפורום מוסיקה (פסקול), פורום ספרות (סיפורים), פורום עיצוב (עיצוב כוכבים), פורום דיבורים (עיתון המשחק) וכך הלאה; 3. הניגודיות הזו בין היחס כלפיי בפורום ובין היחס כלפיי במשחק. אתם הייתם צריכים להיות שם כדי להאמין ואנשים פשוט לא סבלו אותי בפורום ההוא ואני מאמין שרבים מהם אפילו לא יודעים למה, אבל זה היה חלק בלתי נפרד מהשהות שלי וזה התבלט במיוחד כאשר במשחק כל השחקנים שלי לא הפסיקו להאדיר, לפרגן ולתמוך; 4. התחרות שלי מול 'תעלומה בקנטו'. בפורום התנהלו להם כל מיני משחקים אבל הגדול מכולם והוותיק מכולם היה כאמור תעלומה בקנטו. ובאיזה שהוא שלב, המשחק הקטן של היטמן עם הקליפים והאוונטים וכל שאר השטויות התחיל להשיג אותו ולהציב תחרות ואני מאמין שבאיזה שהוא שלב גם עקפתי אותו בסיבוב והייתה תחרות מאוד ספורטיבית ביני לבינו, (ככה לפחות הרגשתי), שבה היינו מנסים לדחוק כמה שיותר את ההשקעה, את זמן הפעילות היומית וכל דבר שהיינו עושים, היינו עושים אותו אחד אל מול השני; 5. האנשים. זה אולי הסעיף הכי חשוב במשוואה אבל השחקנים שיצא לי לנהל להם את המשחק היו אנשים שהיום אתם מכירים בתור היכל תהילה: אופיר, עומר, אלון, ניני, אביב, אדם ואחרים והם היו הגרעין של המשחק, ככה שכל מה שעשיתי, היה בשבילהם.
לאחר ההצלחה של פוקימון סטארגייט ניסיתי לעשות המשכים למשחק אך תמיד זה לא מומש בצורה טובה ביותר.
- - - - -
יכולתי לשים פה כל מיני לוגואים לאורך השנים, קליפים, סיפורים וכיוצא בזה, אבל אני לא יודע אם זה משהו שאתם רוצים לראות. ככה שאם זה משהו שאתם רוצים, אז תרגישו בנוח לבקש. משום מה, המשחק הזה תופס מקום חם אצלי בלב ככה ששמרתי את הכל על המחשב. כמו כן, אתם מוזמנים לשאול שאלות, לעלות זכרונות או כל דבר שנראה לכם רלוונטי ביחס למשחק הזה.
- - - - -
נתראה בפרויקט הבא.