סלט אסיאתי מצרכים
הכנת הסלט הזה מחייבת ביקור מקדים לצרכי הצטיידות או במעדנייה אסיאתית או במדף האסיאתי במרכול גדול. זאת משום שדרושים לנו שני חומרי גלם אקזוטיים למחצה: ג’ינג’ר כבוש (כמו זה שנותנים בסושייה) וגם אפונה מטוגנת ומצופה בווסאבי. אפשר להשתמש באפונה מטוגנת רגילה (שיש בכל מרכול במחלקת הפיצוחים) אבל אז צריך להוסיף לרוטב חצי כפית שטוחה אבקת ווסאבי (שוב צריך לסור למעדנייה אסיאתית) או גולגול ווסאבי מטייק-אווי של סושי בגודל עג’ו (שזה חרצן של משמש, המכונה גוגו בשפלת החוף). יאללה, לעבודה:
החומרים הדרושים:
2 כוסות נבטים לבנים גדולים
2 כוסות נבטי חמנייה (יש במרכול)
1 כוס כרוב אדום חתוך לרצועות דקות מאוד
1 כוס אפונה מטוגנת מצופה בווסאבי
2 כפות ג’ינג’ר כבוש קצוץ
מיץ מלימון אחד
4 כפות שמן (לא שמן זית)
3 כפות חומץ
1 כפית שטוחה מלח
אופן ההכנה
1. מערבבים את חמשת המרכיבים הראשונים (המוצקים) בעדינות בקערה. מקפידים שהם מעורבבים היטב (נבטים נוטים להסתבך זה בזה ולהפוך לגוש ויש להפריד ביניהם).
2. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים ומגישים מיד (הסלט הופך לסמרטוטי אם משהים אותו ולכן נדרשת הגשה מיידית, שמניבה מחיאות כפיים, באחריות).
קרדיט ל:בישולם