חומרים: 1 קופסת שימורי אפונת גינה מסוננת
1 קופסת שימורי תירס מסוננת
1 בצל סגול פרוס לחצאי ירח
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית אורגנו
1 כף סוכר
1 כף גדושה מיונז
1 כף קטשופ
שמן זית (מעט)
לקרוטונים:
1 בגט חתוך לקוביות קטנות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית אורגנו
1 כפית אבקת שום
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
לקרוטונים:
להכניס לקערה את קוביות הבגט, להוסיף את התבלינים, לערבב היטב ולסדר בתבנית חד פעמית גדולה, לפזר מעל מעט שמן זית ולאפות בתנור שחומם מראש בחום גבוה (200 מעלות) עד שמשחים קלות, להוציא ולצנן.
לסלט:
בקערת הגשה להכניס את האפונה והתירס, להוסיף את הבצל ולהוסיף את כל התבלינים המיונז והקטשופ, לערבב היטב עד התמזות התבלינים, לפני ההגשה להוסיף את הקרוטונים לערבב ולצקת מעל מעט שמן זית.
בתאבון