מצרכים

המחשה:
--------------------------------------------------------------------------------

מתכון של יעל אביטל - יועצת אפייה - תנובה
מרנג:
4 חלבונים (180 גרם)
2כוסות סוכר (360 גרם)
למוס תפוזים:
כוס מיץ תפוזים
כוס מים
מיץ מחצי לימון
2/3 כוס סוכר
40 גרם קורנפלור (4 כפות מלאות),
4 חלמונים
שקית ג’לטין (14 גרם)
1/2 כוס מים
1 מיכל תרכיז תפוזים "פריגת" (200 גרם)
2 מיכלים קצפת צמחית "השף הלבן"

אופן ההכנה

--------------------------------------------------------------------------------

מכינים את המרנג:
1. מקציפים את החלבונים עד שמתחילים לקבל קצף.
מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד קבלת קצף יציב ומבריק.
2. מרפדים בנייר פרגמנט, שתי תבניות עגולות
3. משטחים את רוב הקצף בשתי התבניות. מניחים כל תבנית בתוך תבנית גדולה יותר שמתאימה לתנור, ומזלפים על השטח הנותר "נשיקות".
4. אופים במשך הלילה בתנור בטמפרטורה של 100 מעלות צלסיוס, או במשך 3 שעות בטמפרטורה של 120 מעלות.
מכינים מוס תפוזים:
1. מבשלים מיץ תפוזים, מיץ לימון, מים ו -1/3 כוס סוכר עד כמעט רתיחה.
2. מערבבים קורנפלור, חלמונים ו- 1/3 כוס סוכר.
3. מוסיפים לתוך התערובת מעט מנוזל התפוזים (כדי להשוות טמפרטורות) ומחזירים הכל לסיר. מבשלים תוך בחישה מתמדת על להבה בינונית, עד שהקרם מסמיך. נזהרים לא לבשל יותר מידי או על אש חזקה מידי – על מנת שהחלמונים לא ייקרשו!
4. מוסיפים לקרם את תרכיז התפוזים ומערבבים.
5. ממיסים את הג’לטין בתוך 3/4 כוס מים, ומחממים במיקרוגל כחצי דקה – עד להמסה מוחלטת של הג’לטין.
6. מקציפים את מיכלי הקצפת הצמחית "השף לבן" עד לקבלת קצפת חזקה.
7. מקפלים את הקצפת ביחד עם הג’לטין לתוך קרם התפוזים ומערבבים היטב, עד לקבלת קרם אחיד.
מרכיבים את העוגה:
1. מסירים את בסיסי המרנג מנייר הפרגמנט ומניחים את אחד מהם בתבנית.
2. יוצקים על הבסיס מחצית מן הקרם. מניחים את בסיס המרנג השני מעל. יוצקים את יתרת הקרם. משטחים יפה.
3. מסדרים את הנשיקות מעל הקרם העליון.
4. מקפיאים עד כשעה לפני ההגשה.

קרדיט ל:השף הלבן