מצרכים

המחשה:~אין~
--------------------------------------------------------------------------------



6 אגסים בינוניים
4 כפות סוכר
2 כוסות מים
200 גר’ חלבה מרוסקת
200 גר’ שוקולד מריר
200 גר’ שמנת מתוקה

הכנת רוטב חלבה לזילוף על הצלחת:
200 גר’ חלבה מרוסקת
11/2 כוסות חלב
2 כפות סוכר
2 כפות טחינה גולמית
אופן ההכנה

--------------------------------------------------------------------------------

1. קולפים את האגסים ומבשלים עם המים והסוכר כ- 10 דק’. מוציאים ומצננים.

2. מוציאים את תוכן האגס (לאורך החרצנים) בעזרת קולפן מתאים וממלאים בחלבה.

3. אופים בתנור (°180) כ- 10-15 דק’, עד שיתרככו. מצננים.

4. ממיסים את השוקולד והשמנת בקערה מעל סיר עם מים רותחים עד למרקם חלק.

5. טובלים את האגסים בשוקולד ומניחים על צלחת הגשה.

6. להכנת רוטב החלבה: מבשלים על אש נמוכה את כל החומרים עד שנוצר מרקם חלק ואחיד. מזליפים על גבי הצלחת.

קרדיט ל:השף הלבן-אדם שוורץ